NUTRITIE REVIEW

Grătarul perfect: Sfaturile de neratat ale celebrului bucătar englez Jamie Oliver

Jamie Oliver, celebrul bucătar englez, are câteva secrete pentru un grătar de chef, pe care să îl aprecieze toţi prietenii tăi.

Ustensilele de care ai nevoie

Conform blogului lui Jamie, gătarul este elementul crucial atunci când te apuci de treabă. El recomandă un grătar pe cărbune, în detrimentul celui cu gaz, pentru simplul fapt că fumul cărbunelui va da cărnii o aromă specială. Mai ai nevoie de asemenea de un capac, pentru a păstra temperatura constantă.

Aşteaptă momentul potrivit

Un maestru al grătarelor este o persoană răbdătoare. Înainte să pui carnea pe grătar trebuie să aştepţi ca flacăra să se oprească, iar cărbunele să fie gri şi strălucitor. Atunci este căldura perfectă pentru carne.

CITEŞTE ŞI: Cum să gătești corect legume la grătar: Regulile de la care nu trebuie să te abați

Cum controlezi căldura grătarului

Vrei să ştii când e prea fierbinte pentru carnea ta sau când nu e destul de fierbinte, aşa că Jamie recomandă să pui mâna la aproximativ 12 cm de carnea de pe grătar şi apoi să vezi cât de multe secunde poţi suporta căldura. Aşadar, 6 secunde înseamnă că e prea rece, 4 secunde înseamnă căldură medie, 2 secunde înseamnă temperatura perfectă.

Nu uita de peşte şi de legume

Mulţi oameni uită să pună peşte pe grătar, iar aceasta este o mare greşeală, conform lui Jamie Oliver. Desfă un peşte, umple-l cu lămâie şi pune-l pe grătar. De asemenea, grătarul nu este o scuză pentru a deveni brusc carnivor. Poţi pune legume pe grătar, dar ţine-le departe de ulei şi de lămâie, doar sare şi piper.

CITEŞTE ŞI: Carne la grătar, fără compuși cancerigeni. Evită aceste GREŞELI atunci când faci grătarul!

De asemenea, Jamie ne sfătuieşte să ne facem singuri nişte turtiţe simple pe grătar, pentru a avea o masă echilibrată din punct de vedere nutriţional. E cu singuranţă o variantă mult mai sănătoasă decât pâinea din comerţ.

Comentarii: