X

Handbalistele naționalei fac Paștele … pe teren!

Săptămâna Mare a handbalului românesc va începe miercuri, cu jocul din Insulele Feroe și se va încheia duminică, de Paște, cu partida contra Austriei. Pentru calificarea la turneul final de la finalul anului, naționala noastră trebuie să câștige ambele meciuri.

„Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu e pusă pe primul loc”, spune Cristina Laslo.

Pentru că meciul cu Austria e programat chiar în Duminica Paștelui, fetele nu vor putea merge la slujba de Înviere.

„Odihna e foarte importantă și nu ne permitem să trecem miezul nopții și să nu ne odihnim. Cred că înainte de meci vom ciocni un ou, să respectăm o parte din tradiție”, mărturisește selecționerul Adrian Vasile.

„Tricolorele” au amintiri de neuitat din perioada în care erau copii și simțeau altfel Paștele. „Vopsitul ouălor era un ritual pe care îl făceam împreună cu ai mei”, povestește Eliza Buceschi. „Îmi plăcea să vină Iepurașul. Așteptam să ne reunim cu familia”, o completează Cristina Laslo.

Și selecționerul are ceva în memorie. „Mama făcea drob foarte bun, o vecină de bloc făcea cozonac foarte bun… Aveam bucuria aceea de a sparge oul și poate ideea de mică competiție acolo în familie”, spune Adrian Vasile.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Dedu:” Nu am emoții pentru alegerile FRH!”

Deja tradiție la echipele naționale, președintele FRH, Alexandru Dedu, le-a vizitat pe tricolore în cantonament și a luat cina cu echipa, înainte de plecarea spre Insulele Feroe. Pe 28 aprilie sunt programate alegerile pentru funcția de președinte al FRH.

„Nu am emoții, am niște lucruri foarte clare în cap după care m-am condus în ultimii 8 ani și după care mă voi conduce în următorii patru”, este convins Dedu.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro