X

Leguma care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, mai ales al celor în vârstă: Îmbunătățește memoria

Această legumă trebuie să fie prezentă în meniul persoanelor în vârstă. Datorită conținutului ridicat de colină și vitamina K, aceasta ajută în cazul problemelor de memorie legate de vârstă.

Principalii factori de apariție a problemelor de memorie sunt factori precum vârsta înaintată, predispoziția genetică, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, supraponderabilitatea, lipsa de activitate fizică și socială.

CITEȘTE ȘI: Minunea din farfurie: Şapte lucruri care vor face din broccoli leguma ta preferată

Totodată, vârsta este cea mai frecventă cauză de deteriorare a funcțiilor cerebrale și, în consecință, a memoriei. Potrivit statisticilor, majoritatea oamenilor încep să se plângă de probleme de memorie la vârsta de 60-70 de ani. Motivul este schimbarea legată de vârstă a activității funcționale a creierului, scrie publicația rusă Lenta.

Leguma pe care seniorii ar trebui să o mănânce în fiecare zi

Broccoli conține o cantitate mare de colină și vitamina K. Datorită acestor substanțe, funcția cerebrală și memoria episodică sunt îmbunătățite.

În plus, broccoli conține substanța glucosinolat. Aceasta previne descompunerea acetilcolinei, un neurotransmițător care transmite impulsurile nervoase.

CITEȘTE ȘI: Efectul neașteptat al consumului de broccoli: Cum te apără de un dușman nevăzut

Această legumă optimizează activitatea sistemului nervos și are un efect pozitiv asupra funcției cerebrale. Pentru o memorie bună, este necesar să o consumați în fiecare zi, adaugă publicația.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro