X

Medic: Persoanele care suferă de aceste afecțiuni TREBUIE să mănânce banane

Medic: Persoanele care suferă de aceste afecțiuni TREBUIE să mănânce banane. Bananele nu sunt doar gustoase și utile, ci și obligatorii în dieta pentru două boli. Nutriționistul rus Dr. Veronika Gusakova îi îndeamnă pe cei care suferă de artrită și astm să adauge acest fruct în dieta lor.

Beneficiile bananelor

„Aceste fructe sunt bogate în vitaminele A, B6, B9, E, PP și C, și conțin, de asemenea, potasiu, magneziu, fosfor, siliciu, fier, sodiu. Datorită acestui set de oligoelemente utile, aceste fructe combat inflamațiile din organism, ceea ce le face utile pentru persoanele cu artrită și astm”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Cum să slăbești mâncând banane: Dieta inventată de o farmacistă japoneză

Sistemul imunitar

„De exemplu, vitamina B6, prezentă în banane, reduce riscul de inflamație și îmbunătățește funcția imunitară, în timp ce potasiul ajută la întărirea oaselor și articulațiilor”, mai spune specialistul.

Potrivit Dr. Gusakova, ar trebui să alegeți banane necoapte, deoarece acestea conțin mai puțin zahăr. Expertul amintește că, în același timp, dieta unei persoane trebuie să fie cât mai variată pentru a evita hipovitaminoza. În acest scop, este utilă includerea în meniu a produselor lactate, a produselor cerealiere, a cerealelor, a cărnii, a peștelui, precum și a legumelor și fructelor, recomandă specialistul.

Efect anticonvulsiv

„Potasiul și magneziul protejează mușchii organismului de spasme. De aceea, putem spune că bananele au un efect anticonvulsiv. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care sunt implicate activ în sport. Fibrele conținute în banane, precum și dopamina, serotonina și norepinefrina , normalizează activitatea tractului gastro-intestinal și ajută în cazul constipației. Se recomandă să se dea o cantitate mică din aceste fructe chiar și copiilor mici pentru a normaliza scaunele”, spune nutriționistul.

Eliminarea lichidelor din organism

„Sărurile de potasiu prezente în acest fruct ajută la eliminarea lichidelor din organism. Acest lucru poate fi important pentru persoanele, de exemplu, care suferă de umflarea membrelor. Datorită structurii lor, bananele sunt o modalitate excelentă de a normaliza aciditatea gastrică. Consumul lor reduce riscul de arsuri la stomac și ulcer”, adaugă expertul.

CITEȘTE ȘI: Mănâncă mai multe banane și vei reduce riscul apariției acestei boli

Depresie

Prezența în acest fruct a aminoacidului triptofan, din care se formează celebra serotonină, face din acest fruct o sursă de bună dispoziție, energie și chiar somn profund. Consumul acestui fruct galben ajută la prevenirea și chiar la depășirea depresiei.

„Unii cercetători consideră că bananele ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi și, datorită prezenței antioxidanților, pot preveni chiar și cancerul. Există, de asemenea, o opinie conform căreia bananele ajută la îmbunătățirea lactației la mamele care alăptează, precum și la normalizarea unui libido slăbit”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro