NUTRITIE SANATATE

Cum să slăbești mâncând banane: Dieta inventată de o farmacistă japoneză

mylrh.org

Cum să slăbești mâncând banane: Dieta inventată de o farmacistă japoneză. Dieta cu banane a fost inventată de Sumiko Watanabe, o farmacistă japoneză care inițial a vrut să își ajute soțul să slăbească, relatează The Health Site.

Sățioase, bogate în potasiu și enzime care ajută la digestie, bananele pot fi un aliat de nădejde pentru pierderea în greutate dacă sunt consumate corect.

Cum să slăbești mâncând banane

Nu este vorba de o mono-dietă formată doar din banane, ci de un program nutrițional complet și original, care nu dăunează sănătății și are un efect pozitiv asupra siluetei.

CITEȘTE ȘI: Mănâncă mai multe banane și vei reduce riscul apariției acestei boli

O banană este un fruct care vă va oferi un aport de vitamine imediat ce vă treziți și este un bun înlocuitor pentru un mic dejun dulce. Dar dacă nu vă este foame când vă treziți, puteți păstra cu siguranță banana deoparte și să o mâncați atunci când vă este foame.

În mod ideal, după ce ai mâncat un fruct, ar trebui să aștepți aproximativ 20 de minute pentru a te simți sătul, dar dacă acest lucru nu se întâmplă după 20 de minute, poți mânca o a doua banană.

Pentru a slăbi cu această metodă, trebuie să respectați și alte reguli:

  • Planificați din timp un prânz și o cină echilibrate.
  • Evitați alcoolul, zahărul și alimentele prea grase.
  • Dacă vă este foame după-amiaza, alegeți o banană sau un alt fruct (nu prea dulce) pentru micul dejun.
  • Acest program trebuie urmat timp de o săptămână sau 15 zile. După aceea, puteți recurge la dieta cu banane din când în când, dacă se potrivește metabolismului dumneavoastră, recomandă publicația.

Banana este un aliment crud, neprocesat, care se dovedește a fi foarte sățios datorită conținutului său ridicat de amidon. Avantajul bananelor este că potolesc rapid foamea și este imposibil să mănânci foarte mult.

La fel ca multe alimente crude proaspete, bananele conțin enzime. Printre aceste enzime se numără lipaza, care permite digestia grăsimilor și, prin urmare, facilitează descompunerea depozitelor de grăsime. În plus, bananele sunt bogate în fibre și joacă rolul de regulator al tranzitului. Atunci când o persoană suferă de diaree, ele ajută la calmarea scaunului, iar în caz de constipație, ele stimulează tranzitul intestinal.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii recomandă: Cât de coapte trebuie să fie bananele pentru a ne bucura de proprietățile lor

Dietele riscă adesea să provoace o deficiență de substanțe importante în organism. Pentru dietă, este mai bine să alegeți banane necoapte, adică cele care nu au încă pete negre. Aceste fructe au un indice glicemic mai mic, adaugă portalul de sănătate.

Comentarii: