NUTRITIE SANATATE

Cum să faci un sos de usturoi delicios: Ingredientul secret care îl face să fie cremos

Cum să faci un sos de usturoi delicios: Ingredientul secret care îl face să fie cremos. Pus peste un preparat din pește sau o porție de cartofi prăjiți, fierți sau peste niște ardei copți, va transforma mâncarea din farfurie într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Nu pare greu de făcut, secretul succesului este un pas simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce ar trebui să adaugi în mujdei la final ca să iasă cremos și aromat. Un ingredient banal îi va da o aromă specială.

CITEȘTE ȘI: Usturoiul și glicemia: Efectul pe care îl are asupra nivelului de zahăr în sânge

Cum să faci un sos de usturoi delicios: Ingredientul secret care îl face să fie cremos

Când vorbim despre preferințele culinare ale românilor și particularitățile gastronomiei autohtone, de pe listă nu pot lipsi sarmanelele, mămăliga, toba, drobul și, fără doar și poate, mujdeiul.

Acest sos simplu, considerat de mulți banal, merge de minune pus peste un preparat din pește sau o porție de cartofi prăjiți, fierți sau peste niște ardei copți. De fapt, poate fi consumat în orice combinație preferăm.

La prima vedere, este foarte simplu de preparat, însă dacă vrem să ne bucurăm de cele mai bune rezultate – o textură cremoasă și o aromă deosebită – trebuie să ținem cont de câteva sfaturi de aur.

Ingrediente și mod de preparare mujdei

Ca să faci mujdei, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • două căpățâni de usturoi
  • sare – după gust
  • 100 mililitri ulei de floarea soarelui
  • o linguriță de oțet

Primul pas este pregătirea ingredientului principal: cățeii de usturoi se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare.

Peste usturoiul ras se presară puțină sare și apoi se pisează până se obține o textură pastoasă.

Ce se adaugă în mujdei la final ca să iasă cremos și aromat

În pasta de usturoi obținută se adaugă treptat cantitatea de ulei, în timp ce se amestecă, fără oprire, cu un tel. Atenție, pentru a evita situația în care compoziția se separă, este important să amesteci mereu în același sens, recomandă playtech.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci 3 căței de usturoi pe zi

Apoi, pentru a-i da o textură cremoasă și o aromă deosebită, balansându-i gustul, se adaugă în mujdei, la final, o linguriță de oțet. Se amestecă bine, până la omogenizare, și mujdeiul este gata să fie savurat lângă preparatul ales.

Comentarii: