NUTRITIE SANATATE

Sfaturi utile pentru sănătatea ta

Sănătatea este darul cel mai prețios pentru fiecare dintre noi, de aceea suntem datori să avem grijă de ea în fiecare zi.

O stare bună de sănătate este o condiție necesară pentru a te simți fericit și împlinit, de aceea am pregătit pentru voi câteva sfaturi utile, pe care, dacă le respectați, veți putea funcționa perfect, în armonie sufletească și trupească.

CITEȘTE ȘI: Dormitul în această poziție poate afecta sănătatea inimii

Sfaturi utile pentru sănătatea ta

  • Consumă 2 litri de apă în fiecare zi. Apa este importantă pentru sănătate, ajutând la eliminarea toxinelor și a reziduurilor din organism, la funcționarea normală a acestuia.
  • Redu consumul de zaharuri din dulciuri, prăjituri și înghețată. Dulciurile trebuie consumate cu moderație pentru că astfel creează o stare de plăcere în organism. Dacă se mănâncă dulciuri în exces, se furnizează în organism foarte mult zahăr și crește riscul de a suferi de obezitate.
  • Excesul de cofeină poate fi cauza apariției unor simptome nedorite în organism, a unor tulburări de comportament și afectivitate. Cofeina în exces poate afecta negativ inima, sistemul digestiv, rinichii, ficatul, memoria, poate crea stări de nervozitate, insomnie, oboseală, depresie, dificultăți de respirație și hipertensiune arterială.

Sfaturi utile pentru sănătatea ta

  • Carnea de pește este o alegere bună pentru sănătatea ta deoarece are acizi grași Omega-3 care previn ateroscleroza, hipertensiunea arterială, scad riscul de accident vascular cerebral și infarct miocardic. Peștele are puține calorii și conține substanțe ce ajută în prevenirea bolilor degenerative nervoase ( de exemplu boala Alzheimer).
  • Fă mișcare zinică sau sport pentru că acestea alungă stresul, depresia și anxietatea. Specialiștii în domeniul sănătății recomandă să facem mișcare timp de cel puțin 30 minute în fiecare zi sau măcar de trei ori pe săptămână. Acest lucru ajută la îmbunătățirea sănătății deoarece sunt eliminate toxinele din organism, este oxigenat creierul, crește imunitatea și scade riscul de a dezvolta boli de inimă.

CITEȘTE ȘI: Cum se dereglează sănătatea creierului?

  • Odihna este foarte importantă pentru organism, la fel ca mișcarea zilnică. Este necesar ca organismul să se refacă pentru a intra în bioritmul său normal. Timpul recomandat pentru somn este de 8 ore pe zi.

Comentarii: