Este sezonul pepenilor şi pieţele sunt pline. Harbuz (Moldova), lubeniţă (Banat şi Oltenia) sau curcubete (Ardeal), oricum i-aţi spune, zemosul fruct este în timpul verii o bună opţiune în locul desertului. De Dăbuleni sau din orice altă zonă de provenienţă, c’nd mergem la piaţă trebuie să ştim să alegem pepenele perfect.
De ce trebuie să ţinem cont atunci când cumpărăm pepeni:
Un pepene care are pete albe nu va fi niciodată la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbui-portocalie. Pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja, scrie BrightSide.me
Nu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă, cum ar fi cele din imaginea de mai sus. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.
Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sunt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce.
CITEȘTE ȘI: Pepenele roșu injectat. Cum îl recunoști?
Salată de pepene roșu și brânză feta / REȚETE DE VARĂ
Indiferent de dimensiunea pepenelui, reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.
Dacă pepenele pe care l-ai ales are codiţa uscată, înseamnă că este copt. În schimb, dacă este verde, înseamnă că a fost cules prea devreme.