X

Pericolele pentru DIGESTIE care apar odată cu răcirea vremii

Odată cu răcirea temperaturilor de afară  vei constata că unele probleme legate de sistemul digestiv sunt exacerbate şi te supără mai des. Îți prezentăm astăzi cauzele acestor probleme, pentra a știi cum să te fereşti de ele:

Eşti tentată să consumi mai multe grăsimi şi să faci mai puţină mişcare

În această perioadă, suntem tentați să consumăm mai multe grăsimi, mai multe dulciuri și în general, alimente cu foarte multe calorii, pentru a compensa lipsa de energie și de bună dispoziție. În plus, temperaturile scăzute fac din sedentarism “sportul” nostru național.

“Aceste obiceiuri periclitează starea de sănătate generală, iar organismul uman se poate confrunta cu simptome supărătoare precum senzația de greață, oboseala permanentă, constipația, scăderea imunității și pe termen lung, excesul ponderal”, afirmă medicul Dan Andronesi, chirurg.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

În sezonul rece se reactivează gastritele şi alte probleme digestive

Tot acum este perioada în care se reactivează gastritele, crizele biliare, ulcerele, hemoroizii, iar toate acestea pot declanșa dureri, sângerări, stare de vomă, greață și disconfort major în timpul eliminării bolului fecal.

Eşti tentată să consumi mai puţină apă, agravând astfel digestia

Problemele digestive sunt agravate și de lipsa aportului suficient de apă, care duce la deshidratare, agravată și de consumul crescut de alcool.

“Primul gest al multor persoane care se confruntă cu astfel de probleme este să apeleze la ceaiuri, tincturi de plante și la tot felul de soluții naturiste promovate și disponibile la orice colț de stradă. Este o atitudine total greșită pentru că neglijarea simptomelor de la nivelul aparatului digestiv și tratarea lor fără a solicita o evaluare medicală poate amâna diagnosticul corect, care poate fi chiar un cancer de colon sau de stomac”, avertizează doctorul Dan Andronesi.

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Sfaturi pentru o digestie bună

Medicii recomandă reducerea consumului de grăsimi animale, alcool și dulciuri concentrate. În schimb, sunt bune proteinele și grăsimile din pește, supele de legume, salatele calde cu piept de curcan, legume la grătar, nucile și citricele, vedetele sezonului rece.

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

De asemenea, medicii insistă asupra consumului optim de fibre din cereale integrale, legume și fructe, componente care asigură un bun tranzit intestinal și o curățare a organismului de toxine.

Foto: Pinterest.com

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro