SANATATE

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Conservele de roşii, afumăturile și băuturile carbogazoase sunt doar câteva dintre cele mai cancerigene alimente pe care sigur le consumi frecvent, fără să ştii că prin asta îţi pui în pericol sănătatea.

Unele alimente pe care le consumăm frecvent pot să ne pună în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive din conţinutul lor. Chiar dacă poate pe unele le-ai crezut sănătoase, potrivit site-ului naturalon.com ele devin periculoase din cauza unor substanţe care se formează în timpul procesării sau în urma adaosului de aditivi nocivi.

Iată 6 astfel de alimente pe care ar fi bine să le eviţi şi să găseşti alternative sănătoase:

Conservele de roşii

Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Cea mai bună soluţie este să alegi roşiile la sticlă sau borcan atunci când nu sunt în sezon ca să le foloseşti proaspete.

Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

„Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer”, avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru.

Primele poze OFICIALE din Sezonul 7 al serialului Game of Thrones

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Cum să ai cele mai lungi gene

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

Crenvurştii

Și aceștia conţin o mulţime de substanţe dovedite a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac).
Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau în stomac, poate fi convertit în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine.

Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le introduci în BUCĂTĂRIA ta

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

„Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte al APC România.

Sucurile carbogazoase

Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză de suc. Dacă alegi variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.

PARADOX: Îți înșeli partenerul, iar acesta te iubește mai mult/ STUDIU

Idei INEDITE pentru ÎMBUNĂTĂȚIREA vieții sexuale

MITURI despre nutriție DEMONTATE de specialiști

Dulciurile şi alimentele care au făină albă

Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoză (glucoza este forma sub care se prezintă în corp zahărul digerat), epxlică medicul David Servan Schreiber în cartea sa „Anticancer”.

„Când mâncăm alimente pe bază de zahăr şi făină albă nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează insulina pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină e însoţită de eliberarea altor molecule numite IGF (insulin like growth factor) care stimulează dezvoltarea celulelor. (…) În prezent cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului secreţiei de insulină şi IGF stimulează în mod direct dezvoltarea celulelor canceroase şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate”, spune specialistul în cartea sa.

Comentarii: