X

Preşedintele Iohannis, căsnicie de peste 25 de ani! Singurul minus, Carmen şi Klaus nu au putut avea copii, de ce nu au adoptat

Am scris despre Viorica Dăncilă că pentru a-şi creşte fără remuşcări băiatul adoptat de bebeluş a renunţat să mai aibă proprii copii biologici, deşi avea doar 26 de ani atunci. Întrebarea firească pe care mulţi alegători şi-au pus-o imediat a fost de ce Klaus Iohannis, contracandidatul lui Dăncilă şi actualul preşedinte al statului, nu a înfiat şi el un copil.

Drama personală a actualului cuplul de la Cotroceni nu încape îndoială că e greu de discutat şi dezbătut. La fel de greu de descifrat este cum nişte dascăli care au educat generaţii de copii nu şi-au călcat pe inimă şi nu au adoptat şi ei un copil, dacă nu au putut să facă.

Explicația pe care Klaus Iohannis a oferit-o, când s-a înscris prima dată în cursa electorală: că el și soția au ales să investească în imobile ca urmare a faptului că nu au copii! Şi a fost întoarsă şi interpretată în diverse feluri de către adversarii politici ai lui Iohannis.

Citeşte şi: Cu cât vor SĂ CREASCĂ chiria pentru Castelul Peleș! Suma uriașă pe care ar cere-o statului român Custodele Casei Regale

A ales politica

Actualul șef al statului a lămurit atunci că el şi soţia lui nu pot face copii. Şi că a fost un moment greu, mărturisind că i-a luat foarte mult până s-a împăcat cu ideea. Cât despre afirmaţia sa care a stârnit vîlvă, Iohannis a reacţionat.

Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a dezvăluit Iohannis, care apoi a trebuit să explice de ce nu a ales să adopte.

Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a declarat Klaus Iohannis.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro