LIFESTYLE

Cu cât vor SĂ CREASCĂ chiria pentru Castelul Peleș! Suma uriașă pe care ar cere-o statului român Custodele Casei Regale

Iminentul moment și apoi decesul Regelui Mihai a băgat în trepidații familia regală. Încă din vara acestui an, moștenitorii Casei Regale, în speță Principesa Margerata și șoțul ei, ar fi decis – deși se bucură de o mulține de avantaje de la statul român – să mărească serios chiria pe care o plătește statul român pentru Castelul Peleș, potrivit celor relatate doar în urmă cu câteva luni de site-ul Bugetul.ro.

„La reînnoirea contractului dintre Casa Regală și statul român pentru folosința publică a Castelului Peleș, Custodele (n.red-Principesa Margareta) ar fi cerut o mărire a chiriei de la 5000 de Euro la 50.000. Cârcotașii (mulți dintre ei decorați) nu știu că pe bursă prețul alamei a crescut, la fel ca numărul decoraților”, a scris atunci pe Facebook jurnalistul monarhist Marius Ghilezan.

 

ORAȘUL din România, inclus în lista cu cele 33 de destinații europene IEFTINE pentru turişti / El Pais

Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, Regelui Mihai I, în urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului încheiat atunci între Guvernul României şi Casa Regală, proprietarul se angajează să transforme muzeul Peleş într-un muzeu al statului român, contra unei sume de bani, şi îşi asumă obligaţia de a nu mai revendica bunurile mobile din Castelul Peleş. Astfel, colecţiile de la Peleş au fost păstrate în interiorul castelului, contra unei chirii, şi au putut fi vizitate în continuare, însă contractul iniţial încheiat între Guvern şi Casa Regală se apropia de final.

CITEȘTE ȘI:  BOALA care l-a răpus pe Regele Mihai. Cum se manifestă și cât de dureroasă este

De altfel, depunerea în regim de urgență a unui proiect de lege în Parlament, semnat de președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu -Tăriceanu, a avut ca obiect același ”fapt concret”: banii.

Foto: Agerpres.ro

Astfel, potrivit proiectului de lege, Casa Regală ar putea primi un buget anual aprobat de Guvern şi Palatul Elisabeta în folosință pentru următorii 49 de ani. În plus, conducătorul Casei Regale ar putea avea statut de şef de stat.

The Telegraph: ”Ultimul loc neatins din Europa” se află în România

Proiectul vine în contextul în care se discută de aproape un an dobândirea unui statut juridic de către Casa Regală, când Liviu Dragnea a propus guvernului condus de Dacian Cioloș o ordonanță de urgență în acest sens.

Concret, proiectul legislativ a fost inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și prevede acordarea unui statut juridic Casei Regale și statutul de utilitate publică. Astfel Casa Regală ar avea un conducător care ar fi asimilat onorific șefului de stat și are privilegiile de care se bucură un șef de stat.

Cele mai eficiente PLANTE MEDICINALE care cresc în România. Ce beneficii aduc organismului

Guvernul ar plăti și pentru staff-ul Casei Regale, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, aproximativ 20 de angajați permanenți.

Proiectul se află în dezbaterea Senatului și, dată fiind procedura de urgență, el ar putea deveni lege chiar de la sfârșitul anului.

Foto: Pinterest.com

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

5 Comentarii

Apasa aici pentru a posta un comentariu

  • Din moment ce li s-au restituit case, castele-Peles si Savarsin- paduri, terenuri , de ce mai este nevoie ca din impozitele noastre sa le platim si viata de huzur, lor si celor 20 de servitori ?
    Sa-si administreze singuri averea, sa-si intretina casele si castelele, sa produca ceva pentru ei , nu sa stea cu mana intinsa la bugetul romanilor. Daca nu au bani, sa vanda si eventual sa se mute ca regele in Elvetia( daca le da mana) sau in alta tara mai ieftina.
    Nu sunt de acord cu initiativa lui Tariceanu si Dragnea sa le dam 25 milioane ron /an. Ce fac ei pt .banii astia. Mai bine ar construi/dota cate un spital in orasele cu 15-30000 de locuitori sau ar infiinta scoli de meserii, ca tot nu avem forta de munca si ne vor napadi asiaticii in curand.

  • si guvernantii vor sa-i dea pe deamoaca palatul elisabeta! prost e ala care da nu ala care cere. sa dea si bani ptr margarita von duda ca alta meserie nu are. a taiat frunze la caini si acum mare femeie de afaceri. pelesul nu-i impozitat? vai de statul asta al nostru.

  • De-aia l-au si titnut la gheta pe tataiaatata timp,ca nu iesise legea care sa le mai dea capuselor urmase niste bani!

  • Ce obligatii avem noi omanii cu salarii mici si care muncim cinstit sa-i intretinem pe Matgareta, Duda si compania? Care casa regala? Cica ar avea o avere de 60 mioane de euro Mihai? sa traiasca din ei. Trantorii..

  • PLOSNITE ce n-au produs nimic si traiesc rentieri,,,milionari in euro cum sa le dai milioane in euro la niste milionari in euro deja….. e de puscarie treaba…..