SANATATE

BOALA care l-a răpus pe Regele Mihai. Cum se manifestă și cât de dureroasă este

Majestatea sa Regele Mihai a murit. Anunțul a fost făcut de familia regală.

Casa Regală a anunțat la începutul lunii martie 2016 că Regele Mihai se retrage din viața publică, fiind grav bolnav.

Conform comunicatului oficial, Regele Mihai suferă de carcinom epidermoid și de lucemie cronică și chiar a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Carcinonul epidermoid este o formă de cancer a unor celule epiteliale, găsite atât în piele cât şi în structura unor organe interne. Poate fi localizat la nivelul esofagului, ale plămânilor, ale gurii sau buzelor.

Este o formă de cancer ce afectează cu precădere persoanele în vârstă, mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei.

Carcinomul epidermoid este una din cele două forme frecvent întâlnite ale cancerului esofagian, conform sfatulmedicului.ro.

Alimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

TESTUL SIMPLU care îți spune dacă AI PROBLEME cu tiroida

Cancerul esofagian este o boala in care celule maligne se formeaza in tesutul esofagian. Esofagul este conductul muscular care transporta alimentele si lichidele dinspre cavitatea bucala spre stomac.

Peretele esofagian este format din cateva straturi tisulare, incluzand membrana mucoasa, musculara si tesutul conjunctiv.

Cancerul esofagian incepe din stratul superficial si pe masura ce creste se intinde spre straturile din grosimea esofagului.

Cele mai frecvente doua tipuri de cancer esofagian sunt numite dupa tipul de celule care devin maligne:

– carcinomul scuamos: cancerul care apare in celulele scuamoase, celulele subtiri, plate care tapeteaza esofagul; acest tip de cancer este frecvent intalnit in portiunile superioare si mijlocii ale esofagului, dar poate sa apara oriunde pe lungimea acestuia, fiind numit si carcinom epidermoid

Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

– adenocarcinomul: cancerul care apare in celulele glandulare (secretorii), care produc si elibereaza fluide, cum ar fi mucusul; adenocarcinomul se formeaza de obicei in portiunea inferioara a esofagului, in apropierea stomacului.

Comentarii: