X

Recomandările Federației Române de Diabet: Cum să îți crești imunitatea dacă ai diabet

Persoanele care nu ţin sub control diabetul sunt mai susceptibile să se infecteze cu noul coronavirus şi să dezvolte complicaţii severe. În plus, diabetul este frecvent asociat şi cu alte afecţiuni, precum obezitatea sau hipertensiunea, dar şi cu un risc mai crescut de infecţii de orice fel.

De aceea, diabeticii trebuie să fie foarte atenţi la alimentaţie şi să evite sedentarismul în această perioadă de pandemie de coronavirus.

Federaţia Română de Diabet a elaborat un ghid util pentru persoanele diabetice în acest context, care cuprinde atât informaţii privind alimentaţia diabeticilor pentru întărirea sistemului imunitar şi stabilizarea glicemiei, cât şi exemple de exerciţii fizice care ajută la scăderea sau menţinerea greutăţii corporale.

CITEȘTE ȘI: Medicii specialiști explică: De ce diabeticii pot face o formă mai severă de COVID-19

Alimente recomandate diabeticilor pentru creşterea imunităţii

Alimentaţia sănătoasă este o componentă esenţială în managementul diabetului. Prin urmare, este important ca persoanele cu diabet să aibă o dietă variată şi echilibrată pentru a-şi menţine nivelul glicemiei stabile şi pentru a-şi îmbunătăţi sistemul imunitar.

E recomandat să:

Exerciţii la domiciliu pentru persoanele cu diabet

Ca răspuns la actuala pandemie COVID-19, guvernele din mai multe ţări ale lumii au restricţionat circulaţia cetăţenilor lor, limitându-i la activităţi la domiciliu. S-au închis facilităţi de exerciţii publice, cum ar fi săli de sport, centre sportive şi piscine. Activitatea fizică regulată este foarte benefică pentru populaţia generală şi chiar mai mult pentru persoanele care trăiesc cu afecţiuni cronice precum diabetul.

Activitatea fizică zilnică este o parte integrantă a managementului diabetului, contribuind la menţinerea glicemiei la nivelurile recomandate. Activitatea fizică ar trebui privită ca un hobby şi un instrument valoros pentru a depăşi monotonia înstrăinării dificile cu care se confruntă în prezent multe persoane din întreaga lume.

Mai jos sunt prezentate o serie de exerciţii zilnice care pot fi efectuate acasă, oferite de ANIAD, Asociaţia Naţională a Sportivilor din Italia cu diabet.

Intensitatea de exercitare a fiecărei activităţi este comparabilă cu o oră de mers rapid, ceea ce duce la o ardere de 150-200 Kcal.

Alte modalităţi de a vă antrena acasă:

CITEȘTE ȘI: Supa anti-diabet: Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA dezvăluie REȚETA

Iată un exemplu de o serie de exerciţii pentru întregul corp care implică toate grupele musculare principale, pe care oricine le poate face acasă:

Asiguraţi-vă că evitaţi suprasolicitarea şi adaptaţi intensitatea exerciţiilor la capacitatea individuală şi la nivelul de fitness. De asemenea, este important să vă monitorizaţi sănătatea înainte, în timpul şi după efectuarea exerciţiilor fizice.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro