NUTRITIE SANATATE

Supa anti-diabet: Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA dezvăluie REȚETA

healthline.com

Diagnosticul de diabet sperie. Şi pe bună dreptate căci este o boală grea care în timp poate afecta diverse organe. Însă, tratamentul şi dieta specifică ţin afecţiunea sub control. Şi mişcarea. Deseori pacienţii cu diabet au multe kilograme în plus şi sunt sedentari. O oră de mers pe jos zi de zi face însă minuni. Dar şi câteva legume şi plante.

Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA – James A. Duke – dezvăluie o reţetă de supă antidiabet şi o reţetă de tizană bună pentru persoanele diagnosticate cu diabet în volumul său ”Farmacia verde”, apărut în România la editura All. Este o supă foarte uşor de pregătit şi bună pentru întreaga familie.

Supa antidiabet – reţetă

La prima vedere, aţi spune că este o supă normală însă are câteva secrete. ”Boabele de fasole conţin nişte fibre care sunt utile în mod deosebit în controlul nivelului de zahăr din sânge, iar coaja de ceapă este bogată în quercetină, compus care îndeplineşte acelaşi rol. Lăsaţi ceapa să fiarbă în supă cu coajă cu tot, acest compus va ajunge în castronul cu supă” spune James A. Duke.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul președintelui Societății Române de Diabet: Ce trebuie să conţină micul dejun sănătos

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 căni cu apă
  • 1 ceapă necurăţată de coajă, spălată bine, tăiată în 4
  • 1 cană fasole boabe fierte în prealabil, clătite şi scurse
  • 1 morcov mic, tăiat cubuleţe
  • 1/2 cană de arahide
  • 1/2 cană lăstari sau 1/2 linguriţă seminţe de schinduf
  • 2 frunze de dafin
  • 4 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de praf de cuişoare
  • un vârf de cuţit de turmeric

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător puneţi apa şi ceapa şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi boabele de fasole, morcovii, arahidele, seminţele sau lăstarii de schinduf, frunzele de dafin, usturoiul, scorţişoara şi turmericul.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul Federației Internaționale de Diabet: 10 alimente care trebuie evitate

Daţi în clocot. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc înăbuşit timp de 30 de minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Cu ajutorul unei strecurători scoateţi bucăţile de ceapă. Curăţaţi uşor de coajă. Zdrobiţi ceapa cu o furculiţă şi turnaţi pasta înapoi în oală. Scoateţi frunzele de dafin.

Comentarii: