X

Rețeta exotică a Simonei Halep: Mâncarea preferată a celei mai bune jucătoare de tenis din lume

Simona Halep, ajunsă în 2017 pe prima poziție în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis, este în acest moment cea mai cunoscută româncă la nivel mondial, după Nadia Comăneci. Jucătoarea nu ezită niciodată să spună că reprezintă România, ceea ce ne dă tuturor un sentiment de mândrie. Însă nu la fel de românești sunt preferințele ei culinare.

În plimbările prin lume, Simona Halep a prins o slăbiciune pentru mâncarea tradițională spaniolă paella, care a devenit mâncarea ei preferată, potrivit clickpoftabuna.ro. Deși nu este gurmandă, alimentația este foarte importantă pentru o sportivă, iar preparatele spaniole pot fi extrem de bune și sănătoase. Pe lângă paella, în topul preferințelor Simonei se află pastele și micii cu muștar.

CITEȘTE ȘI: Alimentele despre care NU ȘTIAI că au GLUTEN

Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri

Iată rețeta care o încântă și o desfată pe tânăra învingătoare, rețeta de paella cu creveți, delicioasă și foarte sănătoasă.

Ingrediente paella

Pentru această delicioasă mâncare tipic spaniolă, ce a pornit de fapt, în varianta ei originală, din regiunea Valenciei ai nevoie de: 100 de grame creveți curățați, 300 de grame orez arborio, 200 de grame midii, 50 ml vin alb, 2 ardei grași, 1 ceapă, 4 linguri de mazăre verde, câteva filamente de șofran și 2 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare paella

Se cunosc multe feluri de rețete de paella, printre care paella cu pui sau porc și paella cu fructe de mare. Însă cea originală, cea autentică este paella cu creveți. Așadar, se pune șofranul la înmuiat în 4 linguri de apă călâie. Orezul de spală bine și se scurge. Se pun la călit ceapa și ardeii tăiați foarte subțire în uleiul de măsline. Se călesc timp de 5 minute, apoi se adaugă orezul spălat și 1 litru de apă clocotită în prealabil.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!

Se pune și șofranul, se amestecă și se lasă pe foc. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc potrivit până este aproape gata orezul. Se amestecă din când în când să nu se prindă, eventual se adaugă apă dacă este necesar. Se pun vinul, midiile și creveții peste orez și se mai lasă pe foc încă 5-7 minute. Se pune și mazărea, fiartă înainte, se mai lasă 1 minut și se stinge focul. Se servește caldă, ornată cu verdeață.

Poftă bună!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro