X

Sfaturi vitale pe timp de vară: Ce trebuie să faci dacă te prinde furtuna afară

Vara este minunată şi mult aşteptată. La fel şi ieşirile în natură. La munte, în păduri, în sate sau la mare. Ce este de făcut însă dacă începe o furtună? Cum te poţi adăposti în siguranţă? Cum îi poţi ajuta pe ceilalţi? Am aflat informaţii preţioase, bune de dat mai departe de la experţii în situaţii de urgenţă de pe plaftoma fiipregatit.ro

Vacanţele în mijlocul naturii şi-au recăptat laurii în ultimii ani. Tot mai multe persoane însoţite de copii sau nu vor sa se deconecteze de agitaţia marilor oraşe şi să petreacă timp în natură. Aceste escapade au un rol esenţial pentru reîncărcarea bateriilor.

CITEȘTE ȘI: Descoperire majoră a cercetătorilor americani: Ce rasă de câini descoperă cancerul la om în 97% dintre cazuri

Iată câteva reguli bune de ştiut şi aplicat în caz că vine o furtună. Dacă afli de la radio, tv, ziare, internet sau vezi semnele premergătoare furtunii iată ce te sfătuiesc experţii în situaţii de urgenţă în cazul în care este iminentă o furtună:

Ce se întâmplă însă atunci când eşti însă în natură şi începe furtuna.

Această situaţie este de evitat, însă dacă se întâmplă, iată ce reguli trebuie respectate:

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: Credeai că sunt obiceiuri nocive, dar de fapt ajută sănătatea

Ce facem după ce furtuna s-a terminat

Deşi este de nedorit, uneori furtunile fac victime. Iată cum se procedează conform ghidurile de salvare în vigoare. După o furtună, în situaţia identificării unei victime lovite de trăsnet, verifică următoarele:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro