REVIEW

Descoperire majoră a cercetătorilor americani: Ce rasă de câini descoperă cancerul la om în 97% dintre cazuri

minutemediacdn.com

Depistarea cancerului este esențială pentru un tratament de succes. Iar faptul că cel mai bun prieten al omului joacă un rol important în această privință nu este o noutate. Potrivit unui studiu American, câinii pot detecta maladia cu o acuratețe de aproape 97%.

Deși nu există în prezent niciun leac pentru cancer, depistarea timpurie oferă cea mai bună speranță de supraviețuire. „Un test extrem de sensibil pentru detectarea cancerului ar putea salva mii de vieți și ar schimba modul în care boala va fi tratată”, a declarat Heather Junqueira, autorul principal al studiului, condus de compania BioScentDx din Florida, potrivit tabu.ro.

CITEȘTE ȘI: Minune a naturii: Uleiul natural care previne cancerul , reduce stresul şi întârzie îmbătrânirea

Trei căței din rasa Beagle au detectat cancerul la plămâni în 96,7% din cazuri, prin probe de sânge. Câinii au descoperit și mostrele sănătoase de sânge în proporție de 97,5%. Un singur cățel, al patrulea, Snuggles, nu a prea avut chef de lucru.

„Munca noastră deschide calea pentru două posibile abordări științifice, care pot duce la noi metode de detectare a cancerului”, spune Junqueira. „Una dintre variante ar fi să oferim câinilor posibilitatea de a detecta pacienții cu cancer, în medicina de zi cu zi. În plus, cercetarea ar putea să analizeze componentele biologice pe care câinii le pot detecta în sângele persoanelor care suferă de cancer, cu scopul de a dezvolta teste prin care la rândul lor să fie descoperite aceste componente”, a adăugat expertul.

CITEȘTE ȘI: Descoperire vitală a cercetătorilor italieni: Dieta care face cancerul să ‘moară de foame’

BioScentDx a început deja în noiembrie anul trecut un studiu pentru cancerul la sân. În acest caz, câinii ar trebui să poată detecta boala pacientului mirosind respirația acestuia, folosind o mască chirurgicală.

Comentarii: