LIFESTYLE

Actriţa cu chip angelic l-a ales pe Dumnezeu! Mariana Buruiana nu s-a călugărit, dar scrie cărţi religioase

A lăsat luminile rampei pentru lumina divină. Nu şi-a mai dorit aplauze, ci doar linişte, pace şi seninătate. Din când în când, Mariana Buruiană mai mângâie corzile chitarei şi cântă în intimitatea propriului cămin. S-a retras undeva în Apuseni, lăsând cu totul în urmă lumea dezlănţuită.

Vă amintiţi de Mariana Buruiană, din „Domnişoara Cristina” sau „Să mori rănit din dragoste de viaţă”? Poate că cei trecuţi de prima tinereţe o fac… Dar ce e sigur e că Mariana Buruiană a fost o prezenţă feminină cu o amprentă aparte în lumea teatrului şi a filmului. Şocul a fost mare atunci când ea s-a retras. Avea lumea la picioare, dar a ales să se apropie de Dumnezeu.

Decepţiile ar fi făcut-o să se despartă de lumea filmului, au spus unii dintre foştii colegi de breaslă, nu o chemare anume. O vreme, când încă îşi căuta calea, ar fi vândut chiar lumânări, la o biserică din Capitală.

Până la urmă, nu s-a călugărit. Însă a scris deja „Taina Mărturisirii”, o carte religioasă, şi apoi încă una, „Doctrina Kaballei: filosofia religioasă a evreilor”.

Citeşte şi: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

Nu vrea să fie la „cazuri celebre de apropiere de Dumnezeu”!

Marina Buruiană nu vrea sub nicio formă ca în dreptul ei să apară titltul „cazuri celebre de apropiere de Dumnezeu”. Spune despre ea că e doar un suflet care s-a deschis limpezimii Domnului. Atât şi nimic mai mult.

Despre plecarea din teatru, cea care era considerată una dintre prezenţele superbe şi diafane ale scenei româneşti spune că nu o încearcă niciun regret. Chiar dacă, povestea ea în revista VIP, director de la Bulandra, Virgil Ogăşanu, a forţat-o oarecum să-şi dea demisia. E convinsă că decizia a avut un substrat politic, pentru că ea, alături de alţi colegi, a participat la manifestaţiile din Piaţa Universităţii.

Mariana Buruiană a dispărut de 25 de ani din lumina reflectoarelor. Nu a vorbit prea mult despre celălalt motiv pentru care a abandonat scena: boala. E un mister pe care nimeni nu l-a pătruns până acum. O vreme, Mariana Buruiană le-a predat viitorilor actori tehnica vorbirii la facultate. Însă chemarea Apusenilor a fost puternică. De pasiunea tinereţii îşi aminteşte totuşi câteodată. Iar atunci începe să recite şi să cânte.

 

Comentarii: