SANATATE

Descoperire vitală a cercetătorilor italieni: Dieta care face cancerul să ‘moară de foame’

Foto: FOX6Now.com

O echipă de cercetători italieni de la Institutul European de Oncologie a descoperit că dieta hipoglicemică şi metformina pot distruge celulele canceroase. Lipsa zahărului din organism face ca tumorile „să moară de foame”, spun medicii italieni.

Cancerul poate fi învins dacă nivelul de zahăr în sânge scade şi în acelaşi timp este administrată metformina, se arată în studiu.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! 10 semne care pot vesti cancerul la femei

Aşadar, o dietă care scade cantitatea de zahăr din sânge, însoţită de administrarea unui medicament antidiabetic, declanşează o reacţie în lanţ lung, care ar duce la moartea celulelor bolnave. Descoperirea a fost făcută de către cercetători de la Institutul European de Oncologie, coordonat de Saverio Minucci, profesor de patologie generală la Universitatea din Milano.

Rezultatele studiului, realizate în colaborare cu grupul lui Marco Foiani – director ştiinţific al IFOM şi profesor de biologie moleculară la Universitatea din Milano – au fost publicate de revista ştiinţifică Cancer Cell.

Metformina este un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scăderea glicemiei la pacienţii cu diabet de tip 2, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Metformina este prescrisă în special pacienţilor supraponderali, care nu pot ţine sub control nivelul glicemiei doar prin dietă şi activitate fizică.

CITEȘTE ȘI: Minune a naturii: Uleiul natural care previne cancerul , reduce stresul şi întârzie îmbătrânirea

De asemenea, cercetătorii cred că acest medicament ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, maladii precum Alzheimer şi Parkinson putând fi întârziate mai mult timp.

Comentarii: