X

Trucuri de la marii bucătari: Gesturi esenţiale când găteşti peşte, paste sau prăjituri

Chefi din toată lumea au dezvăluit secretele celor mai bune preparate. Află cum să găteşti spaghete, care este timpul de caramelizare a zahărului şi cum se transportă un tort.

Gospodinele ştiu că uneori gătitul zilnic devine o rutină care înlătură orice urmă de creativitate şi bucurie. Pentru a le ajuta să readucă la viaţă pofta de gătit, unii dintre cei mai buni chefi au dezvăluit o parte din numeroasele secrete care le uşurează munca în bucătărie şi fac ca felurile lor de mâncare să fie extrem de gustoase şi uşor de pregătit, scrie brightside.me

Trucuri de gătit de la chefi din toată lumea: Coacerea unui blat de tort

Pentru a obţine un blat de tort plat, puneţi deasupra formei un prosop umed, imediat după ce acesta a fost scos din cuptor.

CITEȘTE ȘI: 6 Modalități de REPARARE a mâncării dacă ai pus prea multă SARE

Evitarea arderii peştelui

Pentru a evita ca peştele să se prăjească prea tare, lăsaţi tigaia să se încingă bine şi abia apoi adăugaţi uleiul.

Timpul de caramelizare a zahărului

Zaharul influenţează mult gustul deserturilor. De exemplu, o oră de încălzire a zahărului la temperatură joasă îi dă o uşoară aromă de caramel, în timp ce 5 ore creează un caramel granulat cu aromă unică. Încearcă să foloseşti această reţetă şi vei fi surprins de modul în care se va schimba gustul deserturilor tale.

Evitaţi formarea bulgărilor de zahăr

Zahărul brun tinde să se întărească rapid. Pentru a evita această situaţie, aşezaţi o bezea în recipientul cu zahăr.

Transportarea tortului

Pentru a păstra forma şi decoraţiunile de pe un tort în stare bună, în timp ce îl transportaţi, puneţi-l pe o farfurie, înfigeţi scobitori pe margini şi acoperiţi-l cu o folie de plastic.

Păstrarea prăjiturilor proaspete

Pentru a preveni uscarea tortului sau a prăjiturilor, folosiţi bucăţi de pâine şi scobitori. Aşezaţi feliile de pâine pe marginea tăiată a tortului. Acesta îşi va păstra umezeala şi, prin urmare, rămâne proaspăt şi gustos.

Coji de macarons crocante

Înainte de coacere, lăsaţi cojile de macarons cel puţin 20 de minute pe foaia de coacere. Acestea vor creşte şi vor avea o formă mai rotundă.

CITEȘTE ȘI: DIFERENȚA dintre ouăle cu coajă albă şi cele cu coajă maronie

Cum inflenţează cantitatea de zahăr consitenţa prăjiturilor

Zahărul nu afectează doar gustul, ci şi volumul şi aroma prăjiturilor. De exemplu, o plăcintă fără zahăr va fi densă, prea puţin crescută şi aproape fără aromă. În acelaşi timp, plăcinta cu un conţinut mai mare de zahăr este mai pufoasă şi are un gust mai intens.

Cum să gătiţi spaghete perfecte

Oala în care aveţi de gând să fierbeţi spaghete ar trebui să fie mare, cu fund dublu, astfel încât să nu se lipescă. Când adăugaţi spaghetele în apă clocotită, continuaţi să amestecaţi cu o lingură specială. Răsturnaţi pastele într-o strecurătoare şi agitaţi-le pentru a vă asigura că aţi înlăturat surplusul de apă.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro