NUTRITIE

6 Modalități de REPARARE a mâncării dacă ai pus prea multă SARE

Foto: Pinterest.com

Doar cine nu munceste, nu greseste, spune o vorba din popor. Poate tu ai asezonat mâncarea cum trebuie. Ai pus câtă sare credeai că trebuie, ai combinat corect ingredientele şi condimentele şi, totuşi, atunci când guşti, ţi se pare că este mult prea sărată.

Nu mai ai nici timp, nici chef să te apuci de gătit altceva şi ţi-este şi milă de bani şi de timpul irosit. Cum faci să dregi gustul mâncării?

Diluează cu apă

Dacă ai pus prea multă sare într-o mâncare cu sos sau cu zeamă multă, cea mai bună soluţie este să mai adaugi nişte apă rece. Nu pune multă de la început. În funcţie de cantitatea de preparat, poţi începe cu un sfert de cană. Adu mâncarea din nou la punctul de fierbere. Gustă din nou şi mai adaugă apă dacă este nevoie.

Reglează-ți METABOLISMUL cu ajutorul băilor cu sare marină

ATENȚIE! Băuturile răcoritoare îți PROVOACĂ foame

Obiceiuri care îti perturbă somnul si implicit dieta

Adaugă avocado

Poţi pune orice alt ingredient gras: avocado, smântână, lapte de cocos, ricotta. Ingredientele cremoase schimbă percepţia asupra gustului, făcând aromele să pară mai blânde. Metoda se poate folosi dacă ai scăpat prea multe condimente, în special ardei iute sau piper.

Pune un ingredient acid

Zeama de lămâie, muştarul de Dijon, oţetul de vin alb sau orice alt ingredient acid pot masca gustul mult prea sărat. Pune foarte puţin la început şi mai adaugă doar dacă este cazul. Nu vrei să transformi o cină prea sărată într-una prea acră.

De ce ne întâmpinăm oaspeții cu pâine și sare?

La 91 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii este mare amatoare de gadgeturi

Greșelile pe care NU trebuie să le faci de ziua ta: Sfaturi utile ale specialiștilor

Adaugă un ingredient bogat în amidon

Orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele absorb sarea ca un burete. Pune 100 de grame în mâncare, adu la punctul de fierbere şi lasă-le să îşi facă treaba. Poţi folosi şi cartofi mai ales dacă e vorba de supă sau ciorbă.

Foto: Pinterest.com

Pune alte condimente

Zahărul, mierea sau un amestec de condimente proaspăt măcinate pot face minuni dacă ai scăpat prea multă sare, potrivit gustarte.ro. Dacă preparatul îţi permite, poţi sota usturoi sau ceapă cu câteva condimente, fără să mai adaugi sare şi să le adaugi în mâncarea pe care vrei să o repari chiar înainte de a o servi.

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Spală ingredientele

Poate părea ciudat, dar poţi spăla legumele sau carnea şi să le pui înapoi în mâncare pentru a scăpa de gustul foarte sărat.

Comentarii: