LIFESTYLE

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Foto: Instagram.com

 

“Pentru sanatatea dumneavoastra, beti cel putin 2 litri de lichide pe zi”. Este, deja, o afirmatie inradacinata adanc in creierul nostru. Un fel de axioma ce nu mai are nevoie de nicio demonstratie ca sa o credem pe cuvant.

Medicii, nutritionistii, instructorii de sport ne recomanda sa bem 2 litri de apa pe zi. Iata ce efecte are apa asupra organismului.

Ajută digestia

Lipsa ape afecteaza intregul organism. Apa este necesara pentru absorbtia nutrientilor, pentru digestie si mentinerea temperaturii.

Hidratează organismul

Chiar daca nu simtim nevoia de a consuma apa trebuie sa avem grija ca organismul sa nu se deshidrateze. Setea se instaleaza repede, motiv pentru care trebuie sa stim ca atunci cand ne este sete, corpul este deja deshidratat.

Horoscop luna MAI 2017: suflu nou, elan și forță, dar ne expune și la pericole

Care este SECRETUL unei vieți sexuale împlinite

Controlează caloriile

Consumul apei in timpul mesei nu are nici un efect asupra greutatii. Apa nu are calorii, si un duce la ingrasare. Daca la masa consumam alte bauturi ca sucul de fructe, lapte sau alcool atunci va creste numarul de calorii.

Energizează muschii

Deshidratarea este intalnita la persoanele care fac sport. Corpul uman pierde fluide prin transpiratie, urina si respiratie este important sa bem cei 2 litri de apa pe zi si sa recuperam cantitatea de fluide pierduta prin sport.

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

Cele mai NEOBIȘNUITE moduri de a folosi uleiul de COCOS

Oferă un aspect plăcut pielii

Hidratarea corecta face ca pielea sa capete un aspect sanatos . Aproximativ 2 litri de apa pe zi completeaza cantitatea de lichide, necesara hidratarii.

Ochelarii de soare în 2017. Vezi ce modele preferă vedetele

Top 10 cele mai frumoase femei din lume din ultimii 15 ani! Câştigătoarea din 2017

Previne afecțiunile rinichilor

Lipsa lichidelor din organism poate favoriza aparitia pietrelor la rinichi. Prevenirea litiazei renale este de a te mentine corpul hidratat 24 de ore pe zi.

Comentarii: