NUTRITIE

Leguma minune în lupta împotriva CĂDERII PĂRULUI

Foto: Pinterest.com

Un păr bogat care să strălucească de vitalitate este visul oricărei persoane, fie femeie sau bărbat. Toți știm care sunt cauzele ce duc la deteriorarea condiției acestuia: stres, oboseală, alimentație proastă. De cele mai multe ori însă, uităm că natura ne este cel mai bun prieten și apelăm la tratamente costisitoare care rareori au vreun efect. Ceea ce trebuie să facem este să ne întoarcem înapoi la natură și să profităm de toate bogățiile pe care aceasta ni le oferă.

Atunci când vine vorba de sănătate, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne analizăm cu grijă dieta și să o schimbăm. Vitaminele, mineralele și antioxidanții sunt un adevărat miracol pentru organismul nostru.

Acest lucru se aplică și în cazul afecțiunilor pielii și scalpului. Toate problemele pe care le avem legate de podoaba capilară își au originea în alimentația proastă. În acest caz, trebuie să facem schimbări majore și să îi oferim organismului nostru nutrienții necesari care favorizează creșterea părului.

S-a descoperit că un anumit ingredient pe care majoritatea dintre noi l-am ignorat până acum are efecte miraculoase, mai ales că se află printre singurele alimente care îți pot îndesi părul. Varza kale conține multe vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele E, B, fierul, fitonutrienții și calciul.

Obiceiurile ZILNICE care ne pot îmbolnăvi de CANCER pulmonar /STUDIU

Ai mereu mâinile RECI? Când trebuie să mergi URGENT la doctor

Semnele care îţi arată că iubești un bărbat care NU te merită

De asemenea, conține și probioticele atât de prețioase care mențin sănătatea florei intestinale și care sunt componentul de bază pentru o piele curată și un păr sănătos.

Cum ajută varza kale la creșterea părului?

Pe lângă nenumăratele vitamine și nutrienți pe care le conține, se pare că este și un aliment alcalin care previne aciditatea crescută din organism. Atunci când mediul din organismul tău este prea acid, apar primele semne prin care corpul cedează, semne ce includ căderea părului și deteriorarea unghiilor.

Foto: Pinterest.com

Acesta este fructul MINUNE: Ce beneficii incredibile îţi aduce dacă îl consumi

Putin nu și-a putut abține râsul! Cine a făcut gafa taxată de președintele rus /VIDEO

Studiul care le va enerva pe femei: Ce fac soţii lor când ele au grijă de copii

Varza kale crește elasticitatea părului, fapt ce îl face mai rezistent. Vitamina A care se găsește în compoziția sa produce sebumul benefic și luptă împotriva radicalilor liberi care afectează scalpul și părul.

Cantitățile mari de vitamina C ajută la formarea colagenului, esențial pentru sănătatea părului. Colagenul oferă rezistență părului și ajută la creșterea acestuia. Studiile au demonstrat că lipsa de vitamina C din organism este principala cauză a pierderii părului și a deteriorării acestuia.

Varza kale luptă împotriva mătreții și îi oferă scalpului hidratarea de care are nevoie prin producția de sebum.

Cum se poate consuma această varză miraculoasă?

Varza se poate găti la abur, înăbușită, fiartă sau sote. Totuși cea mai indicată și eficientă metodă de consumare a acesteia este în stare crudă, scrie site-ul stylecaster.com. Puteți să o adăugați în diverse salate, în combinație cu alte legume hrănitoare.

Sfaturi pentru tinerii părinţi: Ce trebuie să le spui copiilor când îţi adresează întrebări indiscrete

Avertisment teribil al medicilor: Medicația inhalatorie, extrem de PERICULOASĂ pentru copii

Știi ce conțin, de fapt, BORCĂNAȘELE cu mâncare pentru BEBELUȘI

Dacă vă deranjează gustul ușor amar, atunci puteți să faceți smoothie cu diverse fructe în care să adăugați și ingredientul -minune. Puteți să consumați varza zilnic sau de câteva ori pe săptămână. Rezultatele sigur vă vor încânta!

Comentarii: