Învaţă de la persoanele în vârstă cum să foloseşti sarea la curăţarea aragazului, la ce mai sunt utile frunzele de dafin sau cum poţi ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii.
Suntem obişnuiţi să căutăm pe internet trucuri utile pentru activităţile în bucătărie, dar uităm că cele mai bune sfaturi vin chiar de la bunicii noştri. BrightSide.me a făcut un top al celor mai utile metode prin care putem curăţa bucătărie, sfaturi primite de la persoane în vârstă.
Este mult mai uşor să curăţaţi aragazul dacă puneţi un strat subţire de sare peste zonele cu grăsime, imediat după ce aţi gătit. Când aragazul se răceşte, tot ce trebuie să faceţi este să îndepărtaţi sarea cu o lavetă umedă.
CITEȘTE ȘI: Viața în bucătărie poate fi mult mai ușoară! Ai nevoie doar de aceste cinci cuțite
Dacă nu aveţi la îndemână un instrument special pentru ascuţit cuţitul, frecaţi-l de rama inferioară a unei farfurii.
Dacă nu aveţi la îndemână unelte speciale pentru curăţarea morcovilor, îi oputeţi pune la înmuiat iar apoi îndepărtaţi stratul exterior cu un burete metallic.
Cea mai uşoară modalitate de a obţine pesmet este să îngheţaţi o bucată de pâine, iar apoi să o treceţi prin răzătoare.
CITEȘTE ȘI: Important pentru sănătatea ta: Ce se întâmplă dacă înlocuieşti sarea obişnuită cu sare roz de Himalaya
Usturoiul nu se usucă şi îşi păstrează gustul dacă îl ţineţi într-un recipient acoperit cu sare grunjoasă.
Fie că le adăugaţi în borcanul de zahăr, cutia de pâine sau ghiveciul de flori, frunzele de dafin pun pe fugă furnicile, musculiţele şi alte insecte.