REVIEW

Viața în bucătărie poate fi mult mai ușoară! Ai nevoie doar de aceste cinci cuțite

Dacă aduni în sertarele din bucătărie fel și fel de cuțite inutile, află că nu de toate ai nevoie. De fapt, există un număr de 5 cuțite de bază care îți sunt de ajutor în aproape orice situație.

Cuțitul zimțat

Vrei să feliezi pâinea sau un blat de tort fără să le strici? Cu ajutorul lui poți tăia cu ușurință alimentele tari la exterior și moi în interior, chiar și roșiile. Potrivit clickpoftabuna.ro, lama lui se aseamănă cu cea a unui fierăstrău, iar cuțitul zimțat nu trebuie să îți lipsească din bucătărie.

Cuțitul de tranșat

Ideal atunci când trebuie să porționezi carnea, are lama lungă, între 20 și 40 cm și mânerul mai scurt. Te ajută să feliezi fin friptura, șunca sau alte mezeluri.

CITEȘTE ȘI: Trucuri simple pentru a petrece MAI PUȚIN TIMP în bucătărie

Cuțitul bucătarului

Nu trebuie privit ca o ustensilă profesională de bucătărie, ci mai mult ca un cuțit universal, care îți ușurează munca semnificativ atunci când gătești. Indiferent de ingrediente, cu el poți să tai, să toci sau să feliezi de la fructe și legume la bucăți mari de carne. Nu alege un model foarte ușor, un cuțit cu greutate te va ajuta să tai cu precizie, fără să aplici forță suplimentară. Evită lamele flexibile care pot cauza accidente neplăcute.

Cuțitul de decojit

Ușor de mânuit, poate fi folosit atât pentru curățare sau decojire, dar și pentru îndepărtarea codițelor și a sâmburilor. Are o lamă subțire, cu o lungime care variază între 6 și 11 centimetri.

CITEȘTE ȘI: Ce recomanda specialistii sa nu pui in masina de spalat vase

Cuțitul cu lamă alveolară

Ceea ce îl face diferit de un cuțit de bucătărie obișnuit sunt micile scobituri ovale aflate de o parte și de alta a lamei, poziționate aproape de margine. Acestea previn lipirea alimentelor și ajută la o tăiere mai eficientă. Perfect pentru tocarea legumelor, se folosește cu mișcări drepte pe tocător, de sus în jos, cu toată lama cuțitului.

Pe lângă aceste 5 modele, ți-ar putea fi folositoare uneori și un cuțit de dezosat și unul de filetat.

Citeste mai mult
Comentarii: