REVIEW

Ce recomanda specialistii sa nu pui in masina de spalat vase

Dupa masina de spalat automata, masina de spalat vase capata tot mai multa importanta in casa unei femei moderne. Din comoditate, din lipsa de timp, din dorinta de a-si proteja mainile sau din cine stie alte motive, femeia gospodina din ziua de astazi are in masina de spalat vase un aliat de incredere. Si totusi… specialistii avertizeaza ca nu orice tip de vesela sau accesoriu de bucatarie poate fi spalat la masina. Conform femina.ro iata ce intra in aceasta categorie:

Lemnul: linguri, boluri de lemn sau tocatoare. Obiectele din lemn sunt foarte sensibile la umezeala, pentru ca lemnul se umfla si mucegaieste iar lipiturile cedeaza.

CITESTE SI: Studiu alarmant al specialiştilor: Ce riscăm dacă petrecem mult timp în faţa televizorului – e foarte GRAV

ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des

Obiectele de bucatarie din lemn se spala la chiuveta, dupa care se sterg foarte bine cu un prosop de bumbac care sa absoarba apa.

Cutitele: in special cele cu lama lata, care pot fi zgariate de detergentul dur. In plus, este foarte posibil ca lamelele foarte ascutite sa strice cosul de vase.

Pahare si obiecte din cristal: care, prin definitie, sunt fragile si trebuie tratate cu grija. Cristalul este mai sensibil la caldura (decat sticla sau portelanul) si se poate sparge, iar detergentul dur ii poate distruge luciul. Recomandat este ca aceste obiecte sa fie spalate delicat, de mana.

CITESTE SI: Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!

Ce trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum

Tigai si oale: in special cele din teflon; deoarece ciclul dur de spalare poate strica stratul de teflon.

Tacamuri si vesela aurite: ar putea fi deterioarate de detergentul dur si presiunea apei.

Comentarii: