X

Actorul care a jucat rolul lui Iisus în filmul lui Mel Gibson, ”Patimile lui Hristos”: Cum era să moară în timpul fimărilor

Actorul care a jucat rolul lui Iisus în filmul lui Mel Gibson, ”Patimile lui Hristos”: Cum era să moară în timpul fimărilor. „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson, a devenit rapid unul dintre cele mai populare pelicule religioase și se vorbește despre o continuare. Prea puțin este cunoscut cum actorul principal, Jim Caviezel, a fost la un pas de moarte din cauza filmului.

Actorul care a jucat rolul lui Iisus în filmul ”Patimile lui Hristos”: Cum era să moară în timpul fimărilor

Jim Caviezel a povestit într-un interviu „patimile” prin care a trecut în timp ce lucra la filmul biblic al lui Mel Gibson. Actorul, acum în vârstă de 55 de ani, a fost lovit de fulger, a fost lovit în cap cu o cruce cântărind circa 70 de kilograme și și-a dislocat umărul.

Caviezel a fost lovit de fulger „la ultima scenă a filmului”, a declarat el pentru Fox News Digital într-un interviu.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre așa-zisul blestem! Ce face acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret

Incidentul a dus la probleme medicale care au fost rezolvate cu două intervenții chirurgicale pe inimă, inclusiv o operație pe cord deschis, împreună cu „multe medicamente”. Actorul a spus că problema a fost „în sfârșit corectată” în 2014.

De asemenea, Caviezel a fost lovit de o cruce cântărind circa 70 de kilograme în timpul filmării. „Mi-a căzut pe cap și mi-am mușcat limba și obrazul”, și-a amintit Caviezel.

„Scena a rămas în film. Se vede cum îmi curge sânge din gură în timpul scenei”, explică el. Nu a fost vorba de un trucaj, era propriul său sânge. Umărul stâng al actorului a fost dislocat, a făcut peumonie și a suferit de hipotermie.

„Mel, poate să moară”

„M-am chinuit cu adevărat cu tot filmul”, a mărturisit el.
Într-un alt intreviu Caviezel spune: „La sfârșitul filmului, când eram pe cruce, corpul meu apare ca fiind albastru. Nu era machiaj, corpul meu era, de fapt albastru.” El povestește că umărul îi era dislocat și de fiecare dată când era pus pe cruce, durerea era incredibilă.

Jim a făcut și o pneumonie severă și suferea de hipotermie. „În punctul acela eram atât de bolnav încăt chiar dacă îmi era smuls umărul, nu cred că aș fi simțit ceva. Eram foarte calm, dar ceva nu era bine cu inima mea”.

Medicul i-a pus stetoscopul pe piept și i-a zis regizorului: „Mel, poată să moară”. În acel moment, Mel Gibson l-a întrebat: „Jim, ce crezi?”

Caviezel a vrut să continue filmările. „Asta este între mine și Dumnezeu, pentru că ei n-au crezut niciodată că sunt îndeajuns de bun pentru acest rol. Poți să mă iei aici, nu este nicio problemă, dar știam că dacă mor făcând filmul acesta, foarte mulți oameni vor fi salvați”. În acel moment era pregătit „să meargă acasă”, mărturisește actorul.

CITEȘTE ȘI: La Iisus din Nazareth, prin Zeffirelli, a lucrat chiar Dumnezeu, spun mulți! Dar știați cine a stat în spatele acestei realizări?

Se lucrează la continuarea „Patimilor lui Hristos”

Filmările pentru continuarea, intitulată provizoriu „Patimile lui Hristos: Învierea”, vor începe în curând cu o dată de lansare în 2024, potrivit IMDB.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro