X

ATENȚIE MARE când mâncați ICRE de la acești peşti!

Carnea de peşte, în comparaţie cu cea a speciilor de animale terestre, conţine o proteină uşor digerabilă şi de calitate superioară, având un conţinut scăzut de colagen şi echilibrat în aminoacizi.

În același timp, icrele, atunci când sunt preparate în casă, sunt un aliment hrănitor şi benefic pentru sănătate.

Majoritatea pestilor au icre comestibile, cu cateva exceptii. Cei mai cunoscuti pesti ai caror icre sunt toxice sunt: mreana, somnul pitic si mihaltul.

Intoxicatia cu icrele acestor specii nu este grava, manifestandu-se prin greata, diaree si dureri de cap. Icrele de somn sunt neplacute la gust si relativ indigeste, provocand intoxicatii doar in cazul persoanelor sensibile.

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

Mare atentie la icrele ce provin de la pastrav, deoarece pot fi infestate cu ouale celei mai lungi tenii, vierme lat parazit intestinal lung de 10–20 m, botriocefalul Diphyllobotrium latum.

Foto: Pinterest.com

Aceste icre trebuie sarate si obligatoriu congelate sau pestele tratat termic inainte de consum, pentru distrugerea parazitului. De asemenea, atentie si la icrele de stiuca, salau sau unele specii de somon.

SEMNELE prin care corpul tău îţi transmite că ai probleme cu FICATUL

Problemele de sănătate cauzate de consumul de icre

Dezavantajele utilizarii alimentare a icrelor preparate acasa sunt destul de putine:

Cum știi că mănânci PREA MULT dulce. Semnele arătate de propriul organism

Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă

Foto: Pinterest.com

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro