SANATATE

SEMNELE prin care corpul tău îţi transmite că ai probleme cu FICATUL

Ficatul este unul dintre organe fără de care nu putem trăi. Din păcate, există mai mult de o sută de tipuri de boli ale sale, fiecare având propriul set de simptome.

Iată doar câteva dintre semnele comune bolilor hepatice, semne care, potrivit celor de la Ideaspots.com, tind să fie foarte uşor de trecut cu vederea:

Stomac deranjat

Greaţa şi vărsăturile pot anunţa mai multe boli, printre care şi pe cele de ficat. Acest lucru se întâmplă deoarece ficatul are o capacitate scăzută de a scăpa organismul de toxine.

Ține căpușele la distanță! 5 uleiuri esențiale ce VĂ POT FERI de mușcătura acestor insecte parazite

NU te mai descălța niciodată în casă, ci la ușă. Iată de ce!

Te trezești obosit? Somnul odihnitor ține doar de ”programare”. TRUCURILE recomandate de specialiști

Oboseală şi slăbiciune generală

Senzaţia de oboseală şi slăbiciune sunt semnale care pot anunţa o boală de ficat. Atunci când ficatul are probleme, organsimul trebuie să lucreze mult, iar tu să simţi nevoia de mai multă odihnă. Acestu lucru se petrece din cauza unei creşteri a toxinelor în sânge, care nu pot fi eliminate de ficat în mod corespunzător.

Foto: Pinterest.com

Probleme digestive

Ficatul este important în digestie pentru că ajută bila să proceseze mai bine substanţele nutritive şi să fie absorbite de instestinul subţire. În cazul în care ficatul eşuează, puteţi avea indigestie sau diaree.

Lipsa poftei de mâncare

Atunci când alimentele nu sunt digerate în mod corespunzător, te poţi confrunta cu lipsa poftei de mâncare şi a pierderii severe în greutate.

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti

Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Icter

Icterul este o coloraţie galbenă a pielii, limbii, degetelor şi ochilor. Înseamnă că în sânge şi în ţesutul corporal are loc o creştere a bilirubinei, care în mod normal ar trebui evacuată în bilă. Bilirubina se acumulează atunci când vechile celule roşii din sânge se sparg în interiorul ficatului.

Modificări abdominale

Dacă aveţi dureri sau crampe în partea inferioară a abdomenului sau vă simţiţi balonaţi, acest lucru poate însemna că aveţi ascită şi un ficat cu probleme. Ascita este primul semn al unui ficat afectat şi reprezintă o acumulare de lichid în cavitatea abdominală.

Retenţie de fluide

Retenţia de lichide este un prim semn că ficatul nu funcţionează aşa cum ar trebui. Acest lucru se întâmplă mai ales la glezne şi picioare. Este similară cu ascita, doar că acumularea de lichid se face la nivelul ţesutului exterior al extremităţilor inferioare.

TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează

Orașele în care se face cel mai mult SEX / Top 10

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

Modificări ale coloraţiei scaunului

Pentru că bila nu îşi face treaba bine din cauza unul ficat cu probleme, culoarea scaunului se poate schimba. În loc să fie maro, aceasta poate deveni galbenă pal, gri sau pământie. Acest lucru nu este periculos dacă se întâmplă periodic, însă poate deveni dacă se petrece des.

Foto: Pinterest.com

Dureri abdominale

Această durere se localizează, de obicei, în cadranul din dreapta sus a cutiei toracice unde se află ficatul. Atunci când acesta nu funcţionează corect, poate exista durere sau sensibilitate în zona afectată.

SPECTACULOS! Cum ARATĂ locuința în care s-a mutat Barack Obama, după ce a părăsit Casa Albă / GALERIE FOTO

MIT dărâmat! Ce PROCENT folosim, de fapt, din capacitatea cerebrală

Cum îţi faci rapid bucle FĂRĂ placă sau ondulator

Hemoragii intestinale, diaree sau costipaţie

Ficatul are proprietatea de coagulare, de aceea, dacă acestea nu funcţionează cum trebuie puteţi avea sângerări intestinale asociate cu diaree sau constipaţie.

Comentarii: