SANATATE

Ține căpușele la distanță! 5 uleiuri esențiale ce VĂ POT FERI de mușcătura acestor insecte parazite

Foto: Pinterest.com

Vara e sezonul propice picnicurilor, ieșirii la iarbă verde. Și, totodată, este perioada în care căpușele ”atacă”. Mușcăturile acestor insecte parazite sunt deosebit de periculoase atât în cazul oamenilor, cât și al animalelor.

Dacă vrei să ieși la iarbă verde fără să îți faci griji că vei fi mușcat de o astfel de insectă, atunci trebuie să știi cum să te ferești. Cel mai la îndemână mod este să aplici pe haine un ulei special ce le va ține la distanță. Pentru a nu păta hainele, cel mai simplu mod este să aplici uleiul pe o rolă de adunat scamele și părul de pe țesături, apoi să dai cu ea pe hainele pe care le vei purta la picnic.

Poți folosi unul dintre următoarele uleiuri esențiale:

  • Lemongras
  • Eucalipt
  • Mentă
  • Lămâie
  • Lavandă
Foto: Pinterest.com

Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi

AVERTISMENTELE transmise de UNGHII cu privire la sănătatea întregului organism

Cum poate fi cucerit un bărbat: Trucurile prin care devii irezistibilă

Ce e de făcut dacă, totuși, ai fost mușcat de o căpușă?

În primul rând, nu încerca să o scoți! Cel mai indicat este să mergi de urgență la spital, la camera de gardă. Medicii vor ști cum să scoată căpușa întreagă. Este foarte important ca ea să fie scoasă întreagă!

CITEȘTE ȘI: Știi ce trebuie să faci dacă te înțeapă o CĂPUȘĂ? / VIDEO

În niciun caz, nu da cu tot felul de soluții peste locul unde ai fost mușcat. Nu unge locul cu ulei, nu o împunge cu acul, nu acoperi locul cu alcool, nu tăia căpușa înfiptă în piele! În momentul în care încerci să faci toate astea, căpușa se va stresa și va elibera niște fluide în corpul victimei, iar riscul de infecție crește!

CITEȘTE ȘI:Care sunt SIMPTOMELE bolilor contactate prin mușcătura de căpușă

Căpușele fac parte din aceeași clasă de insecte cu scorpionii și păienjenii. Sunt paraziți hematofagi, care se hrănesc cu sângele gazdelor. Cele mai multe căpușe nu transmit boli, însă sunt și câteva care determină apariția unor probleme grave de sănătate gazdei, printre care boala Lyme.

Comentarii: