SANATATE

NU te mai descălța niciodată în casă, ci la ușă. Iată de ce!

Foto: Pinterest.com

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie să ne descălțăm în casă. Cel mai bine este să ne scoatem încălțămintea îniante de a intra în locuință. Iată care este motivul pentru care nu trebuie să te mai descalți în casă.

Dr. Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona și microbiolog a făcut un studiu în urma căruia a ajuns la concluzia că pe talpa încălțămintei dar și în interiorul acesteia există extrem de multe bacterii. Mai exact, pe suprafața acestora se găsesc aproximativ 421.000 de bacterii, în timp ce în interior se găsesc nu mai puțin de 2.887 de bacterii.

Printre bacteriile găsite pe suprafața încălțămintei se găsesc și următoarele: E. Coli (responsabilă pentru apariția infecțiilor intestinale, infecțiilor localizate la nivelul tractului urinar, diaree și chiar meningită), E. Coli (de vină pentru dezvoltarea unor infecții ale sângelui sau pentru apariția pneumoniei), Serratia ficaria, responsabilă pentru apariția infecțiilor respiratorii (este o cauză rară).

Foto: Pinterest.com

Aceste bacterii se găsesc pe suprafața încălțămintei într-un procent foarte mare: 96%. Acestea apar pe încălțăminte în urma contactului cu materiile fecale din băile publice sau din parcuri.

Cum poți SCĂPA pielea lăsată după slăbire

Îți place trandafirul pe care l-ai primit? Folosește un CARTOF pentru a-l putea planta direct în ghiveci

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Potrivit studiului, aceste bacterii pot să rămână pe încălțăminte mult timp și pot fi purtate uneori pe o distanță mai mare în locuință.

Pentru a nu intra în contact cu aceste bacterii și pentru a nu le aduce în casă, este ideal să te descalți înainte de a intra în locuință. De asemenea, este recomandat să îți speli încălțămintea. Astfel bacteriile sunt înlăturate în proporție de 90%.

Se găsește în aproape toate alimentele şi cauzează CANCER. Cum ne putem feri de această substanță

Efectele negative ale parfumului în exces: Vei avea mari probleme cu pielea

Ce se întâmplă dacă aplici gheață pe față în mod repetat

Așa că, data viitoare când ajungi acasă, încearcă să ții cont de sfaturile de mai sus.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: