SANATATE

Se găsește în aproape toate alimentele şi cauzează CANCER. Cum ne putem feri de această substanță

Foto: Pinterest.com

 

Painea, cafeaua, biscuitii, cornurile si chipsurile sunt doar cateva dintre alimentele cu potential risc cancerigen, acestea continand o substanta despre care s-a demonstrat ca se afla in stransa legatura cu boala, avertizeaza Institutul Alimentar National din Danemarca.

Substanta periculoasa se numeste acrilamida, care se formeaza in timpul procesarii la temperaturi inalte, de peste 120 de grade Celsius, inclusiv in timpul prajirii sau coacerii.

„Putem spune cu un grad mare de siguranta ca exista o legatura intre alimentele care contin acrilamida si cancer”, a declarat Jorgen Schlundt, directorul Institutul Alimentar National din Danemarca pentru televiziunea nationala daneza, relatează euractiv.com

Despre acrilamida, studiile au relevat inca din 2002 ca are legatura cu aparitia cancerului. Atunci, cercetatorii elvetieni au gasit din intamplare compusul, suspiciunea ca este vorba de un agent cancerigen adeverindu-se ulterior.

Foto: Pinterest.com

De atunci, mai multe cercetari au demonstrat legatura dintre substanta si cancer. Este insa prima oara cand un for de sanatate public lanseaza un avertisment in acest sens.

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Pastilele care îţi fac mai mult RĂU decât bine: La ce riscuri de expui

Reprezentantii acestui institut au cerut Autoritatii care raspunde de siguranta alimentelor in Europa, EFSA, sa investigheze acest potential risc pentru sanatate, declarand ca UE nu poate astepta inca 10 ani pana cand se va stabili cat de periculoasa este acrilamida.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: