REVIEW

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Operaţiunea de curăţare a cuptorului aragazului este una detestată de marea majoritate a femeilor. Iată cum puteţi să faceţi această operaţiune una plăcută, şi mai ales să nu fie nevoie să inhalaţi mirosul puternic de chimicale din produsele de curăţare pe care le găsiţi în comerţ.

Curăţarea cuptorului se va face în două etape: prima etapă constă în curăţarea spaţiului interior, iar a doua presupune curăţarea geamului uşii cuptorului. Pentru aceasta ai nevoie de un prosop, un castron mic, oţet de mere, apă, sticlă cu pulverizator şi bicarbonat de sodiu.
Pentru a curăţa cuptorul se scot etajerele din cuptor.

Într-un vas se pun câteva linguri de bicarbonat de sodiu şi se amestecă cu puţină apă, până obţineţi o pastă omogenă, dar nu foarte groasă, astfel încât să fie uşor de aplicat pe suprafeţele care necesită curăţare. După aplicare, întindeţi bine pasta peste tot interiorul cuptorului. La contactul cu grăsimea şi murdăria, bicarbonatul de sodiu va căpăta o culoare maronie. Lăsaţi pasta să acţioneze peste noapte.

Ca să lucreze eficient, este indicat să aşteptaţi aproximativ 12 ore. A doua zi, cu un prosop umed pentru a îndepărta cât mai mult din stratul de bicarbonat se şterge interiorul cuptorului pe supravaţa căruia trebuie să îl pulverizati în prealabil oţet, pentru ca reziduurile de bicarbonat să poată fi înlăturate mai uşor.

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Ştergeţi bine interiorul cuptorului cu un prosop umed. La final, aprindeţi cuptorul, reglaţi-l la foc mic şi lăsaţi-l să se usuce bine la căldura, timp de 15-20 de minute.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Pentru geamul cuptorului, combinaţi bicarbonat de sodiu cu apă şi oţet pentru a prepara o pastă groasă. Aplicaţi pasta peste geamul murdar şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 30 minute. Folosind un prosop, stergeţi bine geamul.

Rezultatele vă vor lăsa fara cuvinte!

Comentarii: