SANATATE

Toate secretele despre detoxifierea ficatului: Ce se întâmplă, de fapt, cu toxinele

Tot ce respirăm şi tot ce ingerăm intră în sânge. După un circuit bine stabilit, acesta ajunge la ficat. Organul citeşte informaţia chimică şi culege doar toxinele din sânge, pe care le prelucrează, apoi, în cel mai performant sistem din natură.

 

Interacţionăm zilnic cu alimente complexe. Nu putem să le folosim ca atare. Spre exemplu, zaharurile din fructe şi legume conţin un million de molecule de glucoză. Lipidele din brânzeturi au lanţuri formate din 22 de molecule. Iar proteinele din carne conţin lanţuri cu sute de mii de molecule.

În ficat, se desfăşoară procesul pe care îl numim detoxifiere. În ce constă? Sângele poate să vină din intestin încărcat cu substanţe chimice de care nu avem nevoie. Au intrat în fluxul sanguin prin mîncare, medicamente, apă, dar şi prin respiraţie. Le numim, generic, toxine şi venim în contact cu ele permanent.

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

Chilli con carne, rețeta preferată a lui Barack Obama / REȚETE SIMPLE

Senzorii de pe suprafeta celulelor hepatice preiau din sânge doar toxinele. Şi le conduc în nişte organele în miniatură, pline cu enzime digestive.

Alimentele care interacționează cu medicamentele

Aşadar digera tot, dar şi reciclează inclusiv posibilele substanţe bune care pot proveni chiar din toxine! Pentru că în natură, dar şi în organismul uman totul se reciclează. Alte organe care se ocupă şi ele cu reciclarea, mănâncă la propriu structurile din celulă care au îmbătrînit. Pentru că altfel celulă s-ar intoxica cu ea însăşi. Aşadar, în ficat, niciodată nu stocate toxine. Ci distruse.

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Carne la grătar, fără compuși cancerigeni. Evită aceste GREŞELI atunci când faci grătarul!

Detoxifierea nu se face cu pastile de la farmacie, nici cu sucuri de fructe ori legume. Nici cu diete. Se face oricum!

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Contează însă că în propriul flux sanguin să introduceţi cât mai puţine toxine – ne referim la fum de ţigară şi gaze de eşapament, la mâncare ultra-procesată şi în cantităţi uriaşe, la apă din surse necontrolate, conform ProTV. La cosmetice agresive.

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Contează de asemenea ca, după un exces, oricare ar fi acela, să luaţi o pauză. Aţi băut mult alcool? Atunci multe zile nu mai consumaţi alcool. Aţi stat într-un mediu poluat, încercaţi măcar câteva zile să respiraţi aer curat.

Comentarii: