LIFESTYLE REVIEW

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

Foto: Pinterest.com

 

Cu siguranță, ți s-a întâmplat să cumperi carne și să vezi în punga în care este depozitată lichid roșu. Ai crezut că e sânge? Greșit!

Puțini știu că lichidul care se strânge lângă bucățile de carne nu este sânge, ci o proteină care se numește mioglobină și care are rolul de a stoca oxigen în celulele musculare. Este eliberată în circulație dupa lezarea musculară secundară ischemiei, inflamației sau traumatismelor.

Proteina cu pricina dă cărnii culoarea roșiatică, dar și colorează acel lichid despre care toți am crezut că este sânge.

Foto: Pinterest.com

Cele mai frecvente METODE prin care poţi fi înşelat chiar într-un mare restaurant

De ce NU este indicat să comanzi anumite produse online

Ştii cum se îngrijesc CORECT orhideele? Cele mai bune trucuri pentru a avea grijă de ele!

În momentul în care este gătită, proteina își schimbă culoarea din roșu în maro pentru a le ajută pe gospodine și pasionații de bucătărie să-și dea seamă că preparatul e gata de servire.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: