LIFESTYLE

Te tratezi cu „doctorul Google”? Vezi ce RIȘTI!

Primul „doctor” la care apelează majoritatea oamenilor este Google. Atenţie, însă! Cele mai multe informaţii provin din surse neverificate şi pot face mai mult rău decât bine. Există însă şi site-uri ori platforme cu informaţii medicale corecte pentru pacienţi, la care lucrează chiar medici.

Cu toții, când avem o problemă, tastăm un cuvânt pe motorul de căutare şi de obicei ne oprim la primele rezultate. Mai mult, atunci când ne doare ceva și dăm un search pe motorul de căutare găsim rezultate care ne sperie și mai mult.

Problema este că internetul abundă în informaţii asa-zis medicale şi soluţii de tot felul care promit vindecare într-un timp record. Fără să ne dăm seama, leacurile minune de pe diverse site-uri ne pot trimite însă la spital. La fel de adevărat este că internetul ne poate ghida, depinde ce site-uri consultăm. Paginile web dedicate pacienţilor cu diverse afecţiuni sau cele oficiale, ale medicilor sau ale unor instituții de sănătate,ce cuprind definiţii medicale, noţiuni de prevenţie, tratamente şi medicamente specifice, dar şi detalii despre tehnicile de investigaţie, pot fi luate în considerare ca primă sursă de informare înainte de a merge la un medic.

TRUCURI pentru a scăpa de senzația de foame

Cele mai frecvente METODE prin care poţi fi înşelat chiar într-un mare restaurant

De ce NU este indicat să comanzi anumite produse online

Folosite cu discernământ şi responsabilitate, informaţiile de pe internet vă ajută să aveţi un stil de viaţă echilibrat. Important este să verificaţi cu atenţie ca ele să provină din surse sigure. Important este să ne uităm cine a creat, cu alte cuvinte sursa informării. Dacă este generată de o societate de profil profesional atunci suntem cu siguranţă într-o zonă bună şi mai sunt asociaţii non profit care au preocupări în zona informării pacienţilor.”

În caz contrar, informaţiile neverificate fac mai mult rău decât bine. O mulţime de oameni ajung la medic prea târziu, abia după ce încearcă tot felul de tratamente aparent miraculoase.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

De aceea, soluţia medicală online este bună doar dacă este folosită ca sursă preliminară de informaţie. Un diagnostic corect se pune în cabinetul medicului specialist, cu investigaţii corespunzătoare.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: