NUTRITIE

TRUCURI pentru a scăpa de senzația de foame

Senzația de foame reprezintă o problemă importantă pentru cei care vor să slăbească, pentru că aceasta nu dispare, ci chiar se intensifică în timpul exercițiilor la sala de sport. Fiind o chestiune psihologică sau psihomatică, se pot pune în aplicare câteva trucuri pentru a înșela creierul și a-l convinge că nu ne este foame, relatează online revista Mujer Hoy.

Când își face apariția senzația de foame, iar așa-numitul „junk food” ne strigă din răsputeri pe nume și prenume, cel mai bine este să avem la îndemână un măr și câteva nuci. Este foarte sănătos și poate îndepărta de facto senzația de foame și a domoli monstrul din interiorul nostru.

Mare atenție, însă, la alte tipuri de gustări, pentru că studiile arată, de exemplu, că o pungă de snackuri — a se citi chipsuri — odată deschisă, este consumată în întregime, notează Agerpres.

Alege accesoriile potrivite pentru party-uri!

Nu, nu este glumă! Și nici vreo greșeală! În cazul participării la un cocktail, este de preferat pentru doamne să aleagă o poșetă „clutch”, nu o geantă de umăr. Trucul funcționează pentru că, având întotdeauna o mână ocupată, vor mânca mai puțin și mai rar. Dacă mâna cealaltă va fi ocupată cu un pahar de băutură, vor trebui să se gândească de două ori dacă merită să se ridice de pe canapea pentru a ronțăi ceva. Deciziile vor fi mai înțelepte.

JOCURILE erotice, menite să reaprindă pasiunea între parteneri

Ce dezvăluie DATA NAȘTERII despre modul în care faci dragoste

Foto: Pinterest.com

Cafeaua accelează metabolismul

Să facem din cafea o aliată împotriva caloriilor. A bea cafea ajută la accelerarea consumului caloric cu 12%, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition. Cafeaua este un supresor natural al apetitului, care nu îngrașă dacă nu se bea cu mult zahăr sau frișcă. Dacă se bea cu puțin zahăr, sau deloc, cafeaua poate deveni un aliat de mare ajutor.

Greșelile pe care NU trebuie să le faci de ziua ta: Sfaturi utile ale specialiștilor

Alimentele care ne ÎMBĂTRÂNESC cel mai mult

Vrei să slăbeşti? Mănâncă ciocolată și bea vin, este sfatul dat de un nutriţionist celebru

Numără înghiţiturile

A număra înghițiturile este o tehnică bună, mai ales când nu se poate renunța la capricii. A număra caloriile este o metodă bună pentru a slăbi, dar la fel de importantă este și numărarea înghițiturilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Brigham Young, este o metodă care funcționează și care ajută la pierderea a până la un kilogram și jumătate pe lună. Când devenim conștienți de numărul înghițiturilor noastre le putem reduce cu circa 20% sau 30%.

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Ochelarii de vedere, preferații vedetelor! VEZI ce modele

Revista Charlie Hebdo, o nouă copertă scandaloasă! Noul președinte al Franței și soția acestuia sunt ridiculizați

Nu trebuie să ne refuzăm un capriciu.

Dacă slăbiciunea cuiva este tortul de ciocolată, atunci nu trebuie să și-o refuze, ci să se limiteze la trei înghițituri. Potrivit celebrei dieteticiene Lauren Harris, trei lingurițe luate dintr-o felie de tort vor fi suficiente. Prima înghițitură, spune dieteticiana, ne va împlini așteptările, a doua nu ne va mai părea la fel de bună, în timp ce a treia ne va face să gândim că nici măcar nu merită.

Comentarii: