NUTRITIE

Vrei să slăbeşti? Mănâncă ciocolată și bea vin, este sfatul dat de un nutriţionist celebru

Una dintre cele mai grele provocări, atunci când ești la dietă, este de a te abține la a consuma anumite produse favorite, precum ciocolata, brânza sau vinul.

Însă un profesor renumit ne spune că nu este nevoie să renunțăm la toate acestea atunci când vrem să slăbim, dacă, în paralel, avem grijă să ”cultivăm” bacteriile bune, cele care ne ajută să ne păstrăm suplețea.

Secretul slăbitului sănătos constă într-o dietă care să conțină alimente cât mai diverse, a declarat profesorul Tim Spector de la King’s College London,  în cadrul Oxford Literary Festival.

 

„Cu cât alimentația este mai diversificată, cu atât vor fi mai multe și tipurile de bacterii din stomac, fapt ce ne face mai sănătoși și ne ajută să slăbim,” a explicat profesorul, citat de The Telegraph.

40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

Macron sare în apărarea soţiei sale, blamând MISOGINISMUL şi OBSESIA presei faţă de Briggite

Specialistul recomandă alimente precum ciocolata, vinul roșu, nucile, cafeaua și lactatele și ne sfătuiește să le evităm pe cele grase, bogate în zahăr pentru că afectează bacteriile din sistemul digestiv.

Stomacul uman conține aproximativ 3.500 de specii de bacterii. Însă consumul crescut de alimente procesate și de antibiotice au provocat o scădere a acestora.

Comentarii: