FRUMUSETE

40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

 

40 de ani! Una dintre cifrele rotunde care ne sperie! Însă, cu siguranță, 40 de ani nu este un prag pe care, dacă îl trecem, gata, suntem bătrâne. Este normal ca și după această vârstă să vrem să avem corpuri cât mai suple și mai tonifiate, ba chiar putem să ne simțim mai puternice ca niciodată. Maturitatea vine cu multe avantaje la pachet…

Totuși, există unele probleme care apar odată cu înaintarea în vârstă, pe care le putem însă combate, din fericire, prin anumite tipuri de exerciții, așa că trebuie să ne concentrăm mai mult asupra acestora.

Îmbunătățește-ți flexibilitatea!

Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii și tendoanele noastre devin mai rigide, iar riscurile de a ne răni în timpul antrenamentelor crește.

Strechingul este una dintre tehnicile care nu trebuie să lipsească din rutinele de mișcare după 40 de ani. Flexibilitatea este esențială dacă vrem să rămânem active până la adânci bătrânețe. Iar strechingul este ceva ce putem face dimineața sau seara, în timp ne uităm la televizor.

EVITĂ să mănânci aceste alimente PE STOMACUL GOL! Vezi și DE CE!

Stilul SPORTIV, de la accesoriile sportive la părul alb/ NEW LOOK

Folosiți-vă mușchii sau altfel îi veți pierde!

Specialiștii spun că între vârsta de 25 și 50 de ani, pierdem cam 10% din masa musculară. Apoi, în următorii 30 de ani, se pot pierde încă 45%!. Iar partea proastă este că, de obicei, mușchii pierduți sunt înlocuiți cu grăsime.

Dar nu trebuie să fie așa! Puteți preveni pierderea masei musculare prin antrenamente bine gândite. Nu trebuie să apelați la aparate sofisticate și greu de utilizat, care se găsesc în sălile de fitness; genuflexiunile, flotările, săriturile (cu sau fără coardă), urcatul și coborâtul scărilor, pot fi foarte eficiente pentru antrenarea mușchilor.

Machiajul pentru TENUL MATUR

TRENDS 2017 / Modele de ochelari de vedere pentru EL

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Îmbunătățiți-vă echilibrul!

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, conexiunile neuromusculare care ne ajută să menținem poziția verticală a corpului încep să slăbească. Vestea bună este că practicând anumite tipuri de exerciții, precum Pilates, Taichi, Yoga, ne vom îmbunătăți simțitor stabilitatea corpului.

Comentarii: