FRUMUSETE

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul zilnic

Unele dintre noi ne-am obișnuit cu rutina zilnică: șampon, balsam și clătim. În același timp, șamponul uscat a luat o amploare neașteptată, de aceea trec uneori și 4-5 zile până la următoarea spălare a părului. În ceea ce mă privește, am lăsat și 7 zile între spălări și vă pot spune că am un păr foarte bogat și chiar sănătos.

Pe dea altă parte, experții, și mă refer aici la hair-styliști, ne recomandă să așteptăm 3-4 zile între spălări, iar dacă aveți un păr care pare să nu se îngrașe niciodată, îl puteți lăsa chiar și mai multe zile.

Concluzionând, haideți să vedem care sunt efectele asupra părului dumneavoastră dacă vă spălați părul mai rar. Iată:

Părul nu va mai fi așa de uscat

Scalpul nostru secretă sebum, adică ulei, al cărui rol este acela de a hidrata părul. Spălându-ne zilnic scalpul, îndepărtăm acest ,,balsam,, natural.

Sebumul este foarte important pentru hrănirea scalpului și pentru a avea cosițe bine hidratate și sănătoase.

Părul va fi mai strălucitor

Îi veți mulțumi sebumului secretat de scalpul dumneavoastră, cel de care vorbeam mai înainte, pentru că el vă va face părul să fie mai strălucitor, hrănindu-l în același timp.

Ca să obțineți beneficiile maxime din acest ”ulei” natural, pieptănați părul cu o perie din păr natural pentru a distribui uleiul uniform pe toată lungimea firului de păr.

Buclele vor fi mai definite și mai moi

Dacă sunteți fericita posesoare a unui păr creț sau ondulat, probabil știți cât de greu se ”domolesc” șuvițele rebele și cât de uscat și expandat poate fi părul.

Părul creț tinde să fie mai uscat deoarece ”uleiul” de pe scalp nu reușește să își facă drum către lungimile părului sau vârfuri.

Ca să ajutați acest proces, în ziua următoare spălării părului, masați-vă scalpul cu vârful degetelor, iar apoi folosiți tot degetele pentru a pieptăna părul și pentru a distribuii ”uleiului” pe toată lungimea lui.

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

Care sunt PRIMELE SEMNE care îți arată că ai probleme cu glanda TIROIDĂ

Cercetătorii au decis: ce fel de oameni sunt cei care obișnuiesc să înjure DES

Culoarea părului se va menține mai mult și va arăta mai bine

Culoarea părului vopsit este ca o haină, cu cât o speli mai mult, cu atât se va decolora mai tare și mai repede. Așa că, cu cât veți spăla părul mai rar, cu atât culoarea se va menține mai mult timp.

Chiar dacă nu ne-am șampona zilnic și am folosi doar apa, acest lucru va face ca părul să își piardă mai devreme culoarea.

Folosiți un șampon fără sulfați pentru păr vopsit și clătiți părul cu apă călduță spre rece (deoarece apa fierbinte deschide cuticula firului de păr și astfel culoarea va ieși mai repede din păr).

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

ALFĂ ce spune CAFEAUA preferată despre partenerul tău

Coafura va rezista mai mult timp

Dacă lăsați câteva zile distanță între șamponări veți economisi mai mulți bani, iar vizita la coafor (care presupune cheltuială) va fi rărită.

De asemenea, dacă vreți să lăsați părul să crească lung și sănătos, cereți stilistului să folosească un minim de produse de styling sau, dacă este absolut necesar, folosiți produsă de cea mai bună calitate care nu agresează firul de păr.

SURPRINZĂTOR! Cât trebuie să dureze o partidă de sex. Te încadrezi?

Ce fantezie romantică are, în funcţie de zodia sub care s-a născut

Folosiți pudră de volum între șamponări pentru că ea va absorbi excesul de sebum și astfel părul se va menține proaspăt mai multe zile. În ziua de dinaitea șamponării, prindeți-vă părul într-o coadă de cal astfel încât părul care începe să se îngrașe să treacă neobservat.

Comentarii: