SANATATE

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

Foto: Pinterest.com

Bucătăria tradiţională asiatică abundă în reţete cu carne crudă de peşte şi fructe de mare. Motivul pentru care nu există preparate crude din altă carne are legătură cu riscurile de sănătate.

Aşadar, răspunsul la această întrebare este reprezentat de microbii şi patogenii care trăiesc în fiecare animal.

Peştii prezintă cele mai puţine riscuri în acest sens, dar şi aici poate fi problematic, putând avea viermi şi alţi paraziţi,  însă aceste cazuri sunt rare.

Cât despre alte animale, precum vita, porcul sau puiul, acestea pot avea salmonella şi E. coli, care pot fi periculoase pentru oameni. Temperaturile ridicate elimină însă aceste bacterii.

Super-alimente DE SEZON/ Topesc kilogramele, regenerează ficatul și întăresc sistemul imunitar

Ochelarii de soare în 2017. Vezi ce modele preferă vedetele

În acest spectru, vita este oarecum sigură, putând fi mai slab preparată. La pui şi la porc în schimb, preparatele trebuie „pătrunse” din cauza riscurilor mari care au legătură cu mediul insalubru în care trăiesc de obicei aceste animale. Este foarte cunoscută problema trichinelozei la porci, viermii care trăiesc în ţesutul muscular al animalului şi care poate prezenta riscuri omului, relatează Curiosity preluat de descopera.ro

Descoperire uriaşă despre bere. Cine a produs-o prima dată şi ce ingrediente speciale avea

TRUCURI simple pentru a scăpa de INDIGESTIE

Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie

Urmăriți mai jos explicațiile integrale privind consumul preparatelor din carne crudă din punctul de vedere al impactului asupra sănătății:

Comentarii: