NUTRITIE SANATATE

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

Zeama de lămâie și uleiul de măsline fac minuni împreună. Acest remediu este folosit din timpuri străvechi mai ales în țările cu deschidere la Marea Mediterană.

Dacă te-ai întrebat până acum de ce oamenii care locuiesc în zonele mediteraneene sunt mai longevivi decât est-europeni, acest remediu poate fi explicația. Mixtura de zeamă de lămâie și ulei de măsline este excelentă pentru durerile de cap, constipație și artrită, printre altele.

Ingrediente și mod de preparare: 

Ai nevoie de 50 de mililitri de zeamă de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă-le bine și pune-le la rece. Această licoare miraculoasă poate fi consumată în orice moment al zilei când simți extenuarea. Stimulează energia pe tot parcursul zilei și curăță organismul de toxine, notează naturalcuresandhomeremedies.com

Dacă nu poți consuma această mixtură ca atare, poți folosi ingredientele în salate. Lămâia naturală conține vitaminele B și C, flavonoide, proteine și minerale.

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Cele mai frumoase modele de sandale WEDGE, pentru vara 2017

Cum scapi de senzaţia de foame şi de pofte cu ajutorul plantelor

Multă vreme, în Grecia și Roma Antică, uleiul de măsline era mai valoros decât aurul. Acesta conține acizi grași sănătoși care scad nivelul colesterolului rău din sânge și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și inclusiv a cancerului. Previne oxidarea celulară și regenerează celulele de la prima înghițire.

Proprietăți combinație ulei de măsline cu lămâie

Uleiul de măsline, în combinație cu lămâia, detoxifică ficatul, vezica biliară și rinichii. Este un remediu bun pentru prevenirea depunerii pietrelor la rinichi.

De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?

LEGUMA COMPLETĂ care ajută la dietă, reglează sistemul hormonal şi aduce strălucire pielii

Cum arată moştenitoarea de 22 de ani a imperiului Lamborghini

De semenea, remediul ajută la constipație, iar antioxidanții din aceste două ingrediente stimulează circulația sângelui și oferă proprietăți excelente de vindecare și prevenire a afecțiunilor cardiovasculare ușoare, în stadiile incipiente.

Comentarii: