REVIEW

Descoperire uriaşă despre bere. Cine a produs-o prima dată şi ce ingrediente speciale avea

Foto: pixabay.com

 

China este locul uneia dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, aşa că nu ar trebui să ne mire că aici au fost descoperite şi cele mai vechi reţete de bere din lume.

Nimeni nu ştia când a fost produsă cea mai veche bere din lume, până în 2015, când o echipă de arheologi de la Stanford University a studiat fabrica de bere descoperită într-un sit neolitic din China. Fabrica, veche de 5000 de ani, este cea mai timpurie dovadă a producţiei de bere pe bază de orz şi mei din această zonă, notează CNN.

Oamenii de ştiinţă au observat că „şi astăzi se foloseşte acelaşi tip de echipament pentru a crea berea”, spune Li Liu, specialist în arheologia chineză la Universitatea Stanford. Liu a studiat urmele de alcool descoperite în vasele vechi de ceramica. În urma unei analize microscopice, au fost găsite urme de orz, mei, cartof dulce, tărtăcuţă şi lacrimile lui Iov. Orzul, foarte comun astăzi, a fost unul dintre cele mai surprinzătoare ingrediente identificate, pentru că se ştie că acesta a fost introdus în China acum 4000 de ani.

Cum arată cea mai veche reţetă de bere din lume, de unde provine şi ce gust are / Foto: pixabay.com

Inspirate de descoperirea arheologilor, două fabrici de bere, Jing-A Brewing Co din Beijing şi Moonzen Brewery din Hong Kong, s-au ambiţionat să ofere lumii gustul modern al celei mai vechi reţete de bere.

Ce calități are femeia respectată de toți bărbații

Principalele boli din cauza cărora te îngrași necontrolat

La 49 de ani, Pamela Anderson a pozat aproape goală pentru un band de lenjerie intimă/ FOTO

Reprezentanţii celor două companii chineze producătoare de bere au vizitat situl Mijiaya pentru a afla mai multe despre cum se fabrica această băutură acum 5000 de ani. Şi au descoperit că procesul de fermentaţie din zilele noastre nu s-a schimbat foarte mult. Însă astăzi se folosesc totuşi alte ingrediente: malţ, drojdie, hamei, apă. Cel mai dificil pentru aceştia a fost să găsească o drojdie cu aceeaşi consistenţă ca acum 5000 de ani, foarte importantă în aroma berii.

„Drojdia este motivul pentru care berile germane şi cele americane sunt atât de diferite. Cele germane au o uşoară aromă de banane, fiind drojdia cea care face diferenţa”, spune Alex Acker, cofondator al A Brewing Co.

La ce se gândesc bărbații în timpul sexului

La vârsta de 60 de ani, o româncă a devenit manechin la Paris!

Ce mănâncă fotomodelele: DIETA ÎNGERILOR de la Victoria’s Secret

Carne la grătar, fără compuși cancerigeni. Evită aceste GREŞELI atunci când faci grătarul!

Acesta descrie berea după reţeta de acum 5000 de ani ca fiind uşor acră, dar într-un sens bun. Nu este făcută cu hamei, ci un unele ingrediente mai puţin obişnuite vremurilor de azi. De asemenea, are o uşoară aromă de fructe, datorită mierii şi a fructelor de păducel.

Foto: pixabay.com

Jing-A has a produs deja 350 de litri de bere, iar aceasta va fi disponibila în Beijing de la sfârsitul lunii aprilie. În Hong Kong, Moonzen produce la rândul ei 100 de litri de astfel de bere.

Comentarii: