REVIEW

De ce să pui ceapă în colțurile camerei: Beneficiile de care ai parte

healthline.com

De ce să pui ceapă în colțurile camerei: Beneficiile de care ai parte. Se pare că o singură legumă poate ajuta la rezolvarea multor probleme. Ceapa este atât de utilă încât poate fi folosită nu numai la gătit. În Egiptul Antic, era considerată chiar un model al structurii universului – ca fiind multistratificată și nesfârșită, iar în Roma Antică, a marcat începutul civilizației și culturii bucătăriei europene.

Și în zilele noastre, ceapa poate aduce beneficii nu numai în gătit. Știați că, cu ajutorul acestei legume, puteți scăpa cu ușurință de rugină și funingine de pe vase? Este suficient să frecați suprafața contaminată cu o jumătate de ceapă. Și toate acestea pentru că acizii naturali se pot ocupa perfect de orice placă – chiar și de cea mai stagnantă și înrădăcinată.

CITEȘTE ȘI: La ce boli ajută ceapa prăjită: Afecțiunile asupra cărora are un efect benefic

Dacă v-a rămas o jumătate de ceapă după ce ați gătit-o, nu trebuie să o puneți în frigider în zadar. Leguma va putrezi rapid. Mai bine să o așezați cu partea tăiată în jos într-o farfurie cu sare. În acest fel, veți putea prelungi durata de valabilitate a cepei timp de câteva săptămâni la rând.

O altă variantă pentru a păstra leguma pentru o perioadă lungă de timp este să îi arzi capetele cu o brichetă obișnuită. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de germinare și putrezire. Nici măcar nu este necesar să îi coaceți marginile. Este suficient ca limba flăcării să atingă ușor leguma pe ambele părți.

Gospodinele experimentate pun, de asemenea, leguma într-o pungă cu o felie de pâine.

Ceapa poate împiedica apariția mucegaiului pe produsele de patiserie. Un truc grozav și extrem de ieftin.

CITEȘTE ȘI: Lucruri mai puțin știute despre ceapă: Cum ajută la arsuri, înțepături de insecte sau eliminarea ruginei

De ce să pui ceapă în colțurile camerei

Așa cum am stabilit deja, ceapa este un mare dezinfectant. De asemenea, ajută la combaterea petelor de pe vase. În cele din urmă, cu ajutorul cepei, puteți scăpa de orice miros neplăcut din încăpere. De exemplu, mirosul de vopsea, de canalizare, de mucegai. Este suficient doar să așezați sferturi de ceapă în colțurile camerei. În casă nu va apărea un nou parfum, dar nu va mai exista nicio urmă a celui vechi de care nu sunteți mulțumit. Încercați și veți fi uimit de rezultat, potrivit actualno.com.

Comentarii: