REVIEW

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

Primarii din Bucureşti, Cluj, Braşov sau Timișoara ar trebui să dea un telefon primarului din Oradea şi să-l întrebe cum a reuşit să transforme piaţa Unirii din Oradea, piaţa centrală a oraşului pe modelul celor din Viena sau Budapesta. Cu bani europeni, transformarea este uimitoare iar pozele nu pot cuprinde frumuseţea. Trebuie să fii acolo pentru a vedea și simți în acelaști timp și atmosfera!

Brașovul, renumit pentru Centrul său istoric are majoritatea clădirilor vechi la un pas de prăbușire. Primarul George Scripcaru nu a reușit să găsească o soluție până acum. A schimbat de câteva ori pavelele din Piața Sfatului, a montat niște stâlpi de iluminat și gata.

La fel, și primarul din Cluj, Emil Boc, se chinuie să găsească o soluție pentru a pune în valoare arhitectura din Piața Unirii. În această perioadă transformă în pietonal o latură din Piață, a plantat câțiva pomișori în apropiere și cam atât, scrie romani-buni.info.

Palatul Vulturul Negru – o constructie arhitectonica monumentala, in stilul Secession

Construit pe vechiul amplasament al Hanului “Vulturul Negru”, complexul urma sa adaposteasca un teatru, sali de bal, un cazinou si birouri.

Hanul “Vulturul Negru”, Oradea

Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul in forma de Y si cele trei intrari, basoreliefuri cu motive florale si figurative, vitralii si candelabre imense.

Palatul Vulturul Negru, Oradea

Continuarea serialului „Game of Thrones” este în PERICOL / Hollywood

”Smartphone-urile NU VOR MAI EXISTA”, previziunea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg

Descoperire uriaşă despre bere. Cine a produs-o prima dată şi ce ingrediente speciale avea

Biserica cu Lună

Stilul in care a fost construita este cel al barocului tarziu cu vadite elemente clasicizante, dar si cu o puternica amprenta a stilului bizantin.

Biserica cu Lună, Oradea

In tampla iconostasului se afla la un moment dat o pictura cu chipul lui Horea, unul dintre conducatorii rascoalei din 1784, ea fiind considerata de catre multi istorici ca fiind singura reproducere autentica a fizionomiei acestuia.

Ochelarii de soare în 2017. Vezi ce modele preferă vedetele

Top 10 cele mai frumoase femei din lume din ultimii 15 ani! Câştigătoarea din 2017

La ce se gândesc bărbații în timpul sexului

Vezi mai jos GALERIA FOTO completă:

Oradea chiar este frumoasă. Felicitări administratorilor locali!

Comentarii: