NUTRITIE

Alimentele care ne ÎMBĂTRÂNESC cel mai mult

Nu doar un stil de viață, ci și alimentaţia îşi pune amprenta atât asupra organismului uman, cât şi asupra aspectului exterior.

De exemplu, ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie. ”S-a dovedit că cei care au o dietă nesănătoasă accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, dar şi a organelor”, precizează Bogdan Guinea, consultat în nutriţie şi medicină de urgenţă.

Mai exact, alimentele nesănătoase, dar şi consumul în exces al nutrienţilor de care organismul are nevoie determină o dietă necorespunzătoare, care la rândul ei poate declanşa inflamaţia tubului digestiv. “Această inflamaţie poate deveni cronică (cum se întâmplă în cazul intoleranţelor alimentare) şi poate determina reacţii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de îmbătrânire”, avertizează specialistul citat de doctorulzilei.ro

Specialiştii au alcătuit o listă a alimentelor care ne îmbătrânesc cel mai mult, printre aceste alimente numărâdu-se:

1. Chipsurile, cartofii prăjiţi – orice este prăjit în ulei este plin de grăsimi nocive pentru organism, cu atât mai mult cartofii, care „acţionează ca un burete, absorbind cantităţi mari de ulei”, explică nutriţionistul.

Cercetătorii au aflat CE le LIPSEȘTE copiilor născuţi prin cezariană

Cum să alegem PARFUMUL potrivit

 

2. Produsele de patiserie – acestea dăunează din cauza conţinutului de făină, acizi graşi şi zahăr în exces.

3. Carnea procesată. Hot dog-ul, şunca, pepperoni – orice tip de carne procesată are valoare scăzută, conţine acizi saturaţi în exces şi nitraţi, ambii contribuind la procesul inflamator.

4. Carnea roşie – este principala sursă de acizi graşi saturaţi, care în lipsa acizilor nesaturaţi (de tip omega 3), provoacă un dezechilibru în corpul uman.

Pungile din plastic biodegradabil. O minciună?

Dieta pentru MENOPAUZĂ

5. Alcoolul – “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”adaugă nutriţionistul Bogdan Guinea. Însă cantităţile mai mari pot cauza apariţia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) şi vă pot îmbătrâni prematur. O cercetare relevă că, pentru a ne proteja, două zile pe săptămână ar trebui să nu consumăm băuturi alcoolice.

Foto: Pinterest.com

6. Mâncarea de tip fast-food este, de asemenea, periculoasă pentru că aceasta conţine foarte multe grăsimi.

7. Sarea trebuie să fie şi ea consumată cu atenţie pentru că deshidratează organismul. Deshidratarea te face să pari mai obosit.

8. Cafeaua deshidratează, de asemenea, organismul şi ne face să părem mai obosiţi.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

9. Bomboanele sunt de evitat pentru zahărul din acestea.

10. Îndulcitorii precum aspartanul produc dureri de cap şi dureri articulare, acestea făcându-ne să părem mai îmbătrâniţi.

12. Energizantele au un efect de 8 ori mai dăunător asupra smaluţului dinţilor decât sucul. Şi sucul trebuie consumat moderat din cauza zahărului pe care îl conţine.

Comentarii: