NUTRITIE

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Hidratarea insuficientă vine la pachet numeroase probleme de sănătate. Conform specialiștilor, organismul uman este programat să reziste o lună fără mâncare, însă doar o săptămână fără apă.

Apa este vitală pentru noi, deoarece aproximativ 70% din corpul nostru este alcătuit din apă, de care avem nevoie pentru a ne hidrata, dar și pentru a ne ajuta organele să funcționeze la capacitatea maximă. Printre altele, apa ne reglează temperatura internă și ne ajută să eliminăm toate toxinele din organism.

Pe lângă toate aceste beneficii, se pare că dacă bei apă în anumite momente ale zilei, poți chiar să slăbești și să ajungi la greutatea pe care ți-ai dorit-o. Studiile au arătat că, în cazul în care consumi acest lichid în mod regulat, metabolismul tău funcționează mai bine, fapt ce accelerează arderea grăsimilor, conform ncbi.nlm.nih.gov.

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Iată care suntem momentele zile în care trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală, precum și pentru a-ți menține greutatea odată ce ai ajuns acolo unde doreai:

Imediat după ce te trezești

Fără să îți ”pornești” corpul în acest mod în fiecare dimineață, starea de sănătate îți poate fi afectată, îndeosebi atunci când sari peste prima masă a zilei. Consumând un pahar de apă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, îți activezi metabolismul și scapi astfel de toate toxinele acumulate în organism.

Înainte de fiecare masă

Pentru a-ți ajuta digestia și a grăbi procesul de ardere a grăsimilor, bea un pahar plin cu apă înainte. Apa te ajută să procesezi alimentele mai repede și să absorbi toți nutrienții. În plus, senzația de sațietate pe care o ai după ce bei apă te va ajuta să mănânci mai puțin, astfel vei reuși să îți păstrezi greutatea ideală.

Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

Înainte să faci baie

În timpul băii corpul se deshidratează, deoarece apa caldă sau fierbinte îți crește temperatura corpului, dar și presiunea sângelui. Așadar, dacă vrei să reduci din aceste efecte negative, bea un pahar de apă înainte de a intra în duș.

Înainte de culcare

Un pahar de apă înainte de culcare nu doar hidratează corpul și înlocuiește lichidele pe care organismul le pierde în timpul nopții, dar și reduce riscul de atac de acord în timpul somnului.

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Programul corect de hidratare


Bea apă în cantități moderate, cât mai des

Este recomandat să consumi undeva între 1,5-2 litri în fiecare zi, în funcție de greutatea pe care o ai. Totuși una dintre cele mai comune greșeli este că bei această cantitate de 2-3 ori pe zi. Este indicat să bei cei 2 litri de apă în 9-10 ”porții”, pe durata întregii zile.

Apa cu lămâie, ideală

Apa cu lămâie ajută la reglarea metabolismului, deoarece acest fruct conține pectină. Această substanță îți oferă un sentiment de sațietate și te ajută să mănânci mai puțin. Este indicat să consumi acest amestec dimineața, pentru a reduce pofta de mâncare și a-i oferi organismului tău o doză de sănătate, scrie divahair.ro

Dressinguri pentru salate cu puține calorii

Pantofii de inspirație masculină, noul trend feminin în 2017

Dacă apa simplă nu este chiar băutura ta favorită sau dacă îți este greu să renunți la suc, iată câteva combinații care te vor încânta. În videoclipul de mai jos vei afla care sunt cele mai revigorante și sănătoase combinații cu apă.

Comentarii: