SANATATE

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

Foto: Pinterest.com

O noapte de beţie are efecte nefaste asupra organismului. Din cauza excesului de alcool, orice zgomot devine insuportabil, iar din cauza durerilor de cap, apare senzaţia de toropeală şi dispare pofta de mâncare.

Dr. Graham Archard, medic nutriţionist britanic, spune că principala cauză a stărilor neplăcute care apar după excese, fie ele şi alcoolice, este deshidratarea. Ea apare pentru că băuturile alcoolice blochează producţia hormonului numit vasopresina, care ajută organismul să conserve apa.

Evită sucul de portocale şi băuturilor care au un conţinut ridicat de cofeină

În astfel de situaţii, specialistul recomandă în primul rând evitarea sucului de portocale şi a băuturilor care au un conţinut ridicat de cofeină.

„Fresh-ul de portocale, dar şi celelalte sucuri din citrice trebuie evitate, deoarece acestea cresc nivelul de aciditate din stomac. Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde şi băuturile care au un conţinut ridicat de cofeină accentuează starea de deshidratare. În plus, cafeaua este contraindicată ca tratament împotriva mahmurelii, deoarece accentuează starea de rău după o noapte de beţie”, precizează dr. Archard.

Cele mai bune sucuri sunt cele din mere şi sfeclă roşie, sucurile din mere, cartofi şi morcovi, ori cel din roşii, mere şi morcovi. Amestecul făcut din banane, căpşune, miere, lapte şi un praf de sare este o altă metodă de a reduce efectele mahmurelii.

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm de Sărbători

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

Ia un mic dejun bazat pe pâine din ovăz sau cerealele integrale

Pâinea din ovăz sau cerealele integrale sunt indicate la micul dejun, mai ales după o noapte de exces, deoarece eliberează treptat energie în organism.

„La fel de bune sunt şi bananele. După o noapte de beţie, sunt indicate şi dulciurile, pentru că au rolul de a reglementa nivelul de glucoză din sânge. Ouăle la micul dejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar şi al proteinelor care dau organismului putere”, spune medicul britanic.

Apă, multă apă

Înainte de culcare şi la trezire, bea jumătate de litru de apă, deoarece alcoolul duce la creşterea rapidă a nivelului de zahăr, iar nivelul de insulină din organism va depăşi limitele normale. Pentru a echilibra nivelul de zahăr din corp se mai recomandă suplimente alimentare ce au o concentraţie ridicată de săruri şi minerale.

NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA

Consumă alimente bogate în grăsimi înainte de băutură, nu după

Evită mâncărurile bogate în grăsime, deoarece pot irita stomacul. Nutriţioniştii recomandă să mâncăm înainte de a ne apuca de băutură, pentru ca organismul nostru să reziste mai mult la alcool.

Pentru durerile de cap, ia paracetamol, nu nurofen

Pentru a diminua durerile de cap, dr. Graham Archard recomandă paracetamolul în locul ibuprofenului, deoarece calmează durerea de cap, dar poate duce la o eventuală indigestie.

Comentarii: