SANATATE

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm de Sărbători

Foto: Pinterest.com

 

Pentru a împiedica depunerea grăsimilor, bea un pahar cu vin roşu în timpul mesei, ne indeamnă nutriționiștii.

Deși această recomandare pare neobișnuită, mai ales venind din partea celora care ne spun cu fiecare prilej că alcoolul este contraindicat dacă vrei să slăbim sau să ne menținem, explicația este extrem de simplă.

Un compus din vinul roşu de tip Merlot face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani citaţi de dailymail.co.uk.

Nutriționist: ”Decât un kilogram de mere, mai bine mâncaţi o feliuţă de tort de ciocolată” VEZI și explicația

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA. Introdu-le în preparatele de Paște!

Ce conține vinul roșu

Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii.

Cum acţionează

Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp.

Machiajul natural”NO-makeup-LOOK”

Vezi CÂTE ouă poţi mânca în ziua de Paşte, fără să îţi dai FICATUL peste cap

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

„În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grăsime devin adipocite adulte)”, explică medicul Kee-Hong Kim, coordonatorul studiului american.

Testele pe animale de laborator au arătat că noua substanţă ar putea avea un rol esenţial nu doar în combaterea obezităţii, ci şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor degenerative – maladiile Parkinson şi Alzheimer -, precum şi a cancerului.

Comentarii: